Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_539b7c2e3a7e7e361ebfa96a8ccf2c15, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ongelmat kansain­välisissä tieto­liikenne­yhteyksissä viivyttivät maksuja – Uutisalue

Ongelmat kansain­välisissä tieto­liikenne­yhteyksissä viivyttivät maksuja

Osa eläkeläisistä ei saanut eläkettä normaalisti tilille perjantaina. IS uutisoi aamulla, että syynä tilanteeseen oli ongelma pankkien välisessä maksuliikenteessä. OP:n mukaan pankkien perjantainen maksuliikennehäiriö johtui kansainvälisistä tietoliikenneyhteyksistä.

Ongelma on saatu OP:n viestinnän mukaan korjattua aamupäivän aikana, ja OP:lta lähteneet maksut ovat siirtyneet eteenpäin. Maksujen pitäisi näkyä muiden pankkien tileillä aamupäivän aikana.

Häiriö on koskenut myös ainakin Nordean ja S-pankin tileille maksettavia eläkkeitä. Ongelmista ovat tiedottaneet muun muassa eläkeyhtiöt Keva, Varma ja Ilmarinen.

STT:n mukaan eläkkeiden lisäksi myös Kelan etuuksia on viivästynyt ongelman takia.

Varman ja Kevan mukaan maksut lähtivät normaalisti pankkeihin, mutta ne eivät siirtyneet asiakkaiden tileille normaalisti. Varma neuvoi aamulla olemaan ongelmatilanteissa yhteydessä omaan pankkiin.

Myös Nordea kertoi aamulla Twitter-tilillään saapuviin maksuihin liittyvistä ongelmista.

Nordeasta riippumattomista syistä osa saapuvista maksuista ei tullut heti aamulla asiakkaiden tileille. Nordean mukaan pankin päässä asia on korjaantunut.

Artikkelia päivitetty kauttaaltaan 1.7.2022 kello 11.18.

Source Link is.fi