Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0f70ed052562d94d272a5bec112d8a76, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
OP:n verkko­pankissa oli häiriöitä – syynä kyber­hyökkäys – Uutisalue

OP:n verkko­pankissa oli häiriöitä – syynä kyber­hyökkäys

Pankkikonserni OP:n verkkopankissa on ollut häiriöitä kyberhyökkäyksen takia sunnuntaina. Siitä, mikä taho on kyberhyökkäyksen takana, ei ole julkisuuteen tullut tietoa.

– Hyökkäys on estetty ja pyrimme avaamaan verkkopalvelun mahdollisimman pian. Asiakkaidemme tiedot ja rahat eivät ole vaarantuneet, ja OP-mobiili ja OP:n maksukortit toimivat normaalisti, OP kertoi Facebook-sivuillaan.

Asiasta ilmoitetaan myös Twitterissä.

Pankki huomasi itse sunnuntaiaamuna häiriön verkkopalvelun kirjautumisessa ja poisti sivut kokonaan käytöstä huoltotoimenpiteiden ajaksi. OP:n mukaan hyökkäys on nyt estetty ja sivut toimivat jälleen.

Kyberhyökkäyksiä suomalaispankkeihin on ollut viime aikoina muitakin. Hufvudstadsbladet (Hbl) kertoi lokakuussa, että ahvenenmaalainen Ålandsbanken oli joutunut kyberhyökkäyksen kohteeksi.

Ålandsbankenin mukaan tietojen vuotoa ei tapahtunut, mutta pankki on peruutti varotoimena pienen määrän pankki- ja luottokortteja.

Source Link is.fi