Banner Before Header

Ott Tänak jyräsi Sardinian MM-rallin voittoon – Jari-Matti Latvalan Toyotalle surkein tulos vuosikausiin

Kaiken Yle Urheilun MM-rallisisällön löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Hyundain Ott Tänak ajoi voittoon Sardinian MM-rallissa. Voitto oli 34-vuotiaalle virolaiselle kauden ensimmäinen ja uran 15. Ensimmäisen ykköspaikan hän nappasi viisi vuotta sitten samaisella Italian saarella.

Vuoden 2019 maailmanmestari löi toiseksi Fordillaan ajaneen M-Sportin Craig Breenin minuutilla ja kolmella sekunnilla. Voittoa Sardiniassa vuosina 2019 ja 2020 juhlinut Hyundain kokenut espanjalainen Dani Sordo oli kolmas.

Tänakilla oli viime kaudella useampaan otteeseen epäonnea, kun hän joutui keskeyttämään kärkipaikalta. Tällä kertaa onni oli myötä perjantaina, kun virolaisen auton vetoakseli oli hajonnut, mutta kaksi viimeistä erikoiskoetta peruttiin.

– Haastava alkukausi tälle uudelle hybridiaikakaudelle. Olen tosi iloinen kaikkien mekaanikkojen puolesta, he ovat tehneet hienoa työtä, Tänak iloitsi maalissa.

Kolme edellistä kisaa Ruotsissa, Kroatiassa ja Portugalissa voittanut Toyotan Kalle Rovanperä oli viides, ja hän jatkaa MM-sarjassa ylivoimaisessa johdossa. Loistavasti Power Stageilla koko kauden ajanut suomalainen otti jälleen neljä lisäpistettä ajettuaan Thierry Neuvillen perässä toiseksi.

– Tärkein asia oli saada enemmän pisteitä tästä viikonlopusta kuin Neuville. Taistelin tosi paljon auton kanssa koko ajan, ja jopa ohjaaminen oli urissa tosi hankalaa. Auto pomppi ulos urista. Ei kovin nautinnollinen erikoiskoe, Rovanperä sanoi maalissa.

Hyundai sai kaksi autoa palkintokorokkeelle, jolta Toyota puuttui tällä kertaa kokonaan. Tapaus oli harvinainen, sillä viimeksi Jari-Matti Latvalan johtama tiimi oli jäänyt tyystin kolmen parhaan ulkopuolelle Turkissa lähes kolme vuotta sitten. Väliin mahtui 25 kilpailua.

WRC2-luokassa Fordin Jari Huttunen oli kolmas napaten Ruotsin jatkeeksi kauden toisen palkintokorokepaikkansa. Luokkavoittoon ajoi Skodan venäläiskuski Nikolai Grjazin.

Ensimmäisen MM-rallinsa Rally2-autolla ajanut Sami Pajari oli viides ja Eerik Pietarinen kuudes.

Lue myös:

Katso suorana: Sardinian MM-ralli huipentuu kimuranttiin erikoiskokeeseen – pystyykö Rovanperä jälleen häikäisemään Power Stagella?

Esapekka Lappi saunoi ajohaalarit päällä, Sardinian MM-ralli äärimmäisessä kuumudessa – autojen hämmentävät tekniset ratkaisut puhuttavat

Source Link yle.fi