Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a385223a0cbaa804d2ea15f90acb5d81, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Päälle jäänyt mikrofoni tallensi Etelä-Korean presidentin asiattoman kommentin Joe Bidenista – Uutisalue

Päälle jäänyt mikrofoni tallensi Etelä-Korean presidentin asiattoman kommentin Joe Bidenista

Sosiaalisessa mediassa on herättänyt huomiota Etelä-Korean presidentin Yoon Suk-yeolin esittämä kommentti Yhdysvaltain presidentistä Joe Bidenista. Huomautus, joka ei ollut tarkoitettu suuren yleisön korvien kuultavaksi, tallentui mikrofonin jäätyä päälle, uutisoi muun muassa CNN.

Yoon tapasi Bidenin keskiviikkona Globaalirahaston konferenssitilaisuudessa New Yorkissa.

Etelä-Korean televisioyhtiö MBC julkaisi torstaina virallisella Youtube-kanavallaan videon, jossa Yoon näkyy kävelevän lavan poikki keskusteltuaan Bidenin kanssa, ja kääntyvän tämän jälkeen avustajiensa puoleen puhuakseen heille.

– Olisi todella kiusallista Bidenille, jos kansalliskokouksen kusipäät eivät hyväksyisi tätä ehdotusta, Yoon totesi vapaasti suomennettuna.

Yoonin kommentti näyttäisi viittaavan siihen, että Bidenin on tarkoitus lahjoittaa 6 miljoonaa dollaria HIV:n, tuberkuloosin ja malarian vastaista työtä tekevälle Globaalirahastolle. Ehdotus vaatii Yhdysvaltain kongressin hyväksynnän.

MBC:n julkaisema Youtube-video on kerännyt yli neljä miljoonaa katselukertaa ja kymmeniätuhansia kommentteja.

Kriitikoiden mukaan tapaus on jatkoa Yoonin diplomaattisille virheille. Lontoossa vieraillutta Yoonia arvosteltiin esimerkiksi siitä, ettei hän käynyt katsomassa maanantaina haudatun kuningatar Elisabetin arkkua. Viime kuussa presidenttiä puolestaan moitittiin siitä, ettei hän tavannut Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemiehenä toimivaa Nancy Pelosia tämän vierailtua Etelä-Koreassa.

Etelä-Korean presidentin kanslian edustaja sanoi toimittajille järjestetyssä taustatietotilaisuudessa, että Yoonin huomautus Bidenista oli ”yksityinen kommentti”, ja että on ”sopimatonta yhdistää yksityinen kommentti diplomaattiseen lopputulokseen”.

Etelä-Korean pääministerin Han Duck-soon mukaan on ”epäselvää”, mitä Yoon todella sanoi.

– En usko, että voin tehdä tässä selkeää johtopäätöstä olosuhteista, joissa hän sanoi nuo sanat. Näyttää kuitenkin siltä, ettei kukaan ole selvästi kuullut, mitä hän sanoi, Han kommentoi.

Jyrkästi asiaan suhtautuneet Etelä-Korean opposition jäsenet kommentoivat asiaa torstaisessa kansalliskokouksessa.

– Diplomaattiset katastrofit toistuvat Yoon Suk-yeolin hallinnon aikana, ja tämä johtuu presidentin toistuvasta diplomaattisesta epäpätevyydestä, he sanoivat.

Source Link is.fi