Banner Before Header

Paine- ja höyrypesuri­valmistaja suivaantui ranskalais­poliitikolle – vetoaa, ettei nimeä käytettäisi politiikassa

Saksalainen muun muassa paine- ja höyrypesurien valmistajana tunnettu Kärcher toivoo, etteivät ranskalaispoliitikot käyttäisi yrityksen nimeä poliittisten irtopisteiden keräämiseen, kertoo brittilehti The Guardian. Yritys julkaisi tiistaina lausunnon, jossa se vastusti oikeistolaispoliitikon käyttämää Kärcheriä sivuavaa sananpartta.

Ranskalaisen Tasavaltalaiset-puolueen (Les Républicains) presidenttiehdokas Valérie Pécresse sanoi viime viikolla, että ”on jälleen aika kaivaa Kärcher esiin kellarista” huumekauppiaiden ja rikollisten pyyhkimiseksi Ranskan esikaupunkialueilta.

Pécresse toisti retoriikassaan edeltäjänsä Nicolas Sarkozyn viestin vuodelta 2005. Tuolloin sisäministerinä työskennellyt Sarkozy aiheutti kohun kerrottuaan aikovansa käyttää Kärcherin painepesuria huuhdellakseen moukat pois Pariisin lähiöistä.

Kärcherin Ranskan edustaja ei ollut mielissään Pécressen kommenteista, ja luonnehti niitä ”epäsopiviksi” ja ”väärin kohdistetuiksi” sekä yhtiön brändille haitallisiksi.

– Kärcher pyytää poliittisia toimijoita ja mediaa lopettamaan välittömästi sen nimen käytön politiikassa. Tällainen käytös on vahingollista yrityksen brändille ja arvoille, lausunnossa sanottiin.

– Kärcherin brändi ei ole yhdenkään poliittisen puolueen ”mainosjuliste”. Kärcher-ryhmä on taistellut vuosia varmistaakseen, ettei sen brändiä hyväksikäytetä Ranskan poliittisella näyttämöllä, jossa sillä ei ole paikkaa, ja vastustaa sen liittämistä mihinkään poliittiseen puolueeseen tai ideologiaan.

Lausunnossa lisättiin, ettei Pécressen retoriikka tuonut yhtiölle hyvää julkisuutta, vaan oli ”haitallista, koska se yhdistää Kärcherin tuotteet väkivaltaan ja turvattomuuteen”.

Saksalaisyritys on pyytänyt toistuvasti ranskalaispoliitikkoja lopettamaan sen nimen turhanpäiväisen käytön. Vuonna 2016 se lähetti viestin kaikille 19 presidenttiehdokkaalle muistuttaen asiasta. Kärcher lähetti vastaavan muistutuksen myös viime elokuussa.

Source Link is.fi