Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_61e526050496313e3398e82e2b50a522, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pakistanin tuhoisat tulvat levittävät myös tauteja – sairaalat täyttyvät malaria­potilaista – Uutisalue

Pakistanin tuhoisat tulvat levittävät myös tauteja – sairaalat täyttyvät malaria­potilaista

Valtion pääsairaalan ensiapuosasto Sehwanissa, pienessä Etelä-Pakistanin kaupungissa, on täynnä.

Uutistoimisto Reuters kertoo toimittajiensa todistaneen satojen ihmisten ahtautuneen sairaalan käytäville ja huoneisiin etsien epätoivoisesti hoitoa malariaan ja muihin sairauksiin, jotka leviävät nopeasti maan kärsittyä pahimmista tulvista vuosikymmeniin.

Kaaoksen keskellä Naveed Ahmed, nuori lääkäri, työskentelee viiden tai kuuden hätää kärsivän ihmisen ympäröimänä. Kaikki yrittävät saada hänen huomionsa.

Sehwanin hätäpalvelut ponnistelevat selviytyäkseen tuhansista potilaista, jotka saapuivat paikalle pitkienkin matkojen päästä heidän kotiensa jouduttua veden alle elo- ja syyskuun rankkasateissa.

– Me olemme toisinaan niin ylikuormitettuja, että minusta tuntuu, että romahdan ja joudun tiputukseen, Ahmed kertoi Reutersille hymyillen siemaillessaan teetä sairaalan ruokalassa lyhyen taukonsa aikana.

Sadat kylät ja kaupungit Etelä-Pakistanissa ovat joutuneet eristyksiin tulvavesien vuoksi. Vedenpaisumus on vaikuttanut noin 33 miljoonaan ihmiseen 220 miljoonan asukkaan maassa.

Ahmedin klinikalle joka aamu saapuvista 300–400 potilaasta suurin osa sairastaa malariaa ja ripulia. Ahmed pelkää muiden sairauksien yleistyvän talven lähestyessä.

– Toivon, että tulvien kodeistaan ajamat ihmiset pääsevät palaamaan koteihinsa ennen talvea, sillä jos eivät, he altistuvat hengityselinsairauksille ja keuhkokuumeelle teltoissa asuessaan, hän sanoi.

Sadattuhannet kodeistaan paenneet pakistanilaiset asuvat hallituksen leireillä tai yksinkertaisesti taivasalla.

Satojen neliökilometrien alueelle levinneiden tulvavesien vetäytymisessä voi kestää joissain paikoissa jopa puoli vuotta. Seisova vesi on levittänyt alueella laajalle iho- ja silmätulehduksia, ripulia, malariaa, lavantautia ja denguekuumetta.

Tulvat ja niiden aiheuttamien muiden ongelmien ajoitus on Pakistanille todella huono. Maalla ei ole resursseja selviytyä tulvien pitkän aikavälin vaikutuksista sen talouden ollessa kriisissä.

Lähes 1 700 ihmistä on kuollut rankkojen monsuunisateiden ja sulavien jäätiköiden aiheuttamissa tulvissa. Pakistan on arvioinut vahinkojen kustannuksiksi noin 30 miljardia dollaria. Pakistanin hallitus ja YK ovat syyttäneet katastrofista ilmastonmuutosta.

Viranomaisten mukaan lisäksi yli 340 ihmistä on kuollut tulvavesien aiheuttamiin sairauksiin.

Source Link is.fi