Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fd5354afb0fd3031c4a3b70ba8e5eeb1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pariisin olympialaisten ylle uusi uhka: Tiikerihyttyset – Uutisalue

Pariisin olympialaisten ylle uusi uhka: Tiikerihyttyset

Tiikerihyttysiä on tavattu myös Pohjolassa.

Viime syksynä uutisoitiin Pariisin ludeongelmasta. Nyt ensi kesän olympiakaupunkia uhkaa uusi vitsaus: tiikerihyttynen.

Tiikerihyttynen on saanut jalansijaa Euroopassa viimeisen parin vuosikymmenen aikana. Alun perin se saapui Aasiasta esimerkiksi autonrenkaiden mukana.

Hyttysellä on kyky levittää virustauteja kuten denguekuumetta ja zikavirusinfektiota.

Ranskassa oli jäljellä vain yksi tiikerihyttysistä vapaa alue, Normandia, mutta The Economic Timesin mukaan hyttyset ovat löytäneet tiensä sinnekin.

Asiantuntija Didier Fontenille varoittaa olympialaisia tilanteesta. Erityisesti olympiakylä on pidettävä hyttysvapaana, koska sairastuminen voi romuttaa urheilijan haaveet kilpailemisesta.

Fontenillen mukaan ongelmaa voi ehkäistä kiinnittämällä huomiota paikkoihin, joissa vesi on jäänyt seisomaan. Seisova vesi on otollinen paikka hyttysille lisääntyä.

Myös erilaiset karkottimet ja hyttysverkot ovat avuksi.

The Economic Timesin mukaan Marseillen satamaan, jossa kisataan olympialaisten purjehdukset, asennetaan 15 hyttysansaa.

Pariisin kesäolympialaiset alkavat 24. heinäkuuta.

Tiikerihyttystä on tavattu myös pohjoisessa, ainakin Ruotsissa. Viime syksynä Ilta-Sanomien haastattelema Helsingin yliopiston zoonoosivirologian tutkimusyksikössä työskentelevä hyttystutkija Lorna Culverwell kertoi pitävänsä täysin mahdollisena, että Suomessakin voisi olla yksittäisiä lajin edustajia.

Hänestä Suomessa ei kuitenkaan ainakaan syksyllä ollut aihetta pelkoon, sillä yksittäiset hyttyset eivät muodosta riskiä.

Source Link is.fi