Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3f3497c1f41407b0930f54cc48430f83, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pariisissa eläkeuudistus sai taas äänekkään ja haisevan vastalauseen – mielenosoitusta väkevöitettiin roskakuskien lakolla – Uutisalue

Pariisissa eläkeuudistus sai taas äänekkään ja haisevan vastalauseen – mielenosoitusta väkevöitettiin roskakuskien lakolla

Presidentti Emmanuel Macronin epäsuosittu eläkeuudistus toi sadat tuhannet ranskalaiset kaduille. Hallituksen arvellaan runnovan lain läpi vaikka ilman parlamentin äänestystä.

Mielenosoituksen järjestäjien mukaan Pariisissa oli kaduilla lähes puoli miljoonaa ihmistä. Mielenosoitusten kanssa rinnan on järjestetty työtaisteluita. Tällä kertaa olivat lakossa Pariisin roskakuskit.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin hallituksen ajama eläkeuudistus on saanut taas keskiviikkona ihmisiä osoittamaan mieltään.

Pariisissa on ollut kaduilla lähes puoli miljoonaa ihmistä ja koko maassa yhteensä kenties 800 000 mielenosoittajaa.

Mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen ainakin Pariisissa.

Epäsuosittu eläkeuudistus nostaisi eläkeiän 62:sta vuodesta 64:ään vuoteen.

Eläkeuudistusta vastaan on osoitettu mieltä jo kahden kuukauden ajan. Mielipidetiedustelujen mukaan enemmistö ranskalaisista vastustaa uudistusta.

Katumielenosoituksia on ryyditetty erilaisilla lakoilla, työnseisauksilla ja muilla tempauksilla. Esimerkiksi Pariisissa ovat roskakuskit olleet lakossa viime viikosta lähtien.

Pääkaupungissa osoitettiin mieltä jätteiden vahvassa lemussa.

Äänestys torstaina

Senaatin ja kansalliskokouksen yhteiskomitea laati keskiviikkona eläkeuudistuksen viimeisen lakiversion.

Lakiesitys menee torstaina äänestykseen ensin senaatissa ja sen jälkeen sen on määrä mennä kansalliskokouksen eli Ranskan parlamentin äänestykseen.

Laki läpäissee senaatin käsittelyn helposti, mutta sen läpimeno kansalliskokouksessa on epävarmempaa. Presidentti Macron tarvitsee oppositiosta konservatiivisen Tasavaltalaiset -puolueen tukea.

Jos tukea ei heru tarpeeksi, niin Ranskan hallituksen uskotaan käyttävän menettelyä, jossa lakiesitys viedään lopulta ohi kansalliskokouksen äänestyksen.

Kävi lakiesitykselle kansalliskokouksessa miten tahansa, niin mielenosoitusten arvioidaan jatkuvan Ranskassa myös torstain jälkeen.

Source Link yle.fi