Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_47f6544c8c545cd061f45e26839376c0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä linjasi: Nato-jäsenyyden hakemista voidaan edistää – Uutisalue

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä linjasi: Nato-jäsenyyden hakemista voidaan edistää

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on linjannut, että Suomen jäsenyyttä sotilasliitto Natossa voidaan edistää.

Eduskuntaryhmän kannasta kertoivat puheenjohtaja Riikka Purra ja ryhmäjohtaja Ville Tavio kesken ryhmäkokouksen eduskunnassa.

Tavio kertoo, että ryhmä äänesti kannasta. 29 kansanedustajaa äänesti Nato-jäsenyyden edistämisen puolesta, kolme sitä vastaan, neljä tyhjää ja kaksi oli poissa.

  • Kerromme pian lisää.

Kyse on eduskuntaryhmän virallisesta linjauksesta, ei vielä koko puolueen. Tavio sanoo, että linjaus tehtiin turvallisuuspoliittisen selonteon takia perustetun eduskunnan koordinaatioryhmän takia. Ryhmällä tulee olla jokin kanta kun Nato-jäsenyyttä käsitellään ryhmässä.

Purra ja Halla-aho kannattavat Nato-jäsenyyttä

Perussuomalaisten keskeiset vaikuttajat, puheenjohtaja Riikka Purra sekä aiempi puoluejohtaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoittivat jo tiistaina kannattavansa Suomen jäsenyyttä sotilasliitto Natossa.

Purra julkaisi kantansa blogi-kirjoituksessaan. Hän perusteli myönteistä Nato-kantaansa Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan: ”parhaiten Suomen turvallisuutta tukee oman vahvan ja entisestään vahvistettavan puolustuskyvyn ja puolustushalun lisäksi jäsenyys Natossa”.

Halla-aho kertoi Twitterissä, että hänen johtopäätöksensä on, että ”Suomen on syytä hakea Naton jäsenyyttä. Siihen liittyvät riskit ovat mielestäni pienempiä kuin muiden vaihtoehtojen riskit.”

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio kääntyi kannattamaan Suomen Nato-jäsenyyttä sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Puolueen virallinen kanta linjataan myöhemmin keväällä

Puolueen virallinen Nato-kanta perussuomalaisilta on odotettavissa myöhemmin keväällä, todennäköisesti huhtikuun aikana.

Puolueista kokoomuksella ja RKP:llä on jo aiempien vuosien puoluekokouksista kannanotot myönteisestä suhtautumisesta Suomen Nato-jäsenyyteen. Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on useamman edustajien ryhmistä ensimmäinen, joka on tehnyt Nato-linjauksen Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen jälkeen.

Voit keskustella tämän jutun keskustelualueella Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyydestä perjantaihin 1.4.2022 kello 23 asti. Napauta keskustele-painiketta jutun jälkeen.

Katso lisää:

Purra: Kannatan Suomen Nato-jäsenyyttä

Myös Halla-aho kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä

Venäjän hyökkäys runnoi puolueiden Nato-perustelut – keskustaa jarruttanut Kekkosen perintö, vasemmistoa Yhdysvaltojen militarismi

Source Link yle.fi