Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0566bb7d40fd9583f68fa3e52ce7627a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Petteri Koponen sai upean suosionosoituksen suomalaisyleisöltä – ”Lämmitti vanhan miehen mieltä” – Uutisalue

Petteri Koponen sai upean suosionosoituksen suomalaisyleisöltä – ”Lämmitti vanhan miehen mieltä”

Praha

Susijengi kärsi EM-kisojen avausmatsissaan kitkerän tappion Israelille. Trillerimäinen ottelu päättyi jatkoajan jälkeen Suomen 87–89-tappioon.

Lennokkaasti sujuneissa MM-karsinnoissa Suomi on kääntänyt poikkeuksetta tiukat ottelut nimiinsä, mutta tällä kertaa kävi toisin, ja Israel oli jatkoajan ratkaisuhetkillä vahvempi.

– Pienet jutut ratkaisivat. Harmittava tappio ja jatkoaikataistelu tähän heti kärkeen. Tällaisessa turnauksessa ei auta itkeä eikä juhlia voittoa. Katseet eteenpäin, hotellilla alamme varmasti jo katsoa videoita ja käydä Puolaa läpi, takamies Petteri Koponen tuumi ottelun jälkeen.

– Oli mahdollisuus voittaa. Peli ratkeaa viivalle astumisiin ja hyökkäyslevypalloihin, pieniin juttuihin. Isossa kuvassa tänään pelattiin enemmän Israelin koripalloa. Meidän pelimme oli paljon hitaampaa ja jouduimme enemmän haastamaan yksi vastaan yksi -tilanteissa kuin Tampereella. Siihen pitää keksiä lääke, ettei Puola pysty tekemään samaa, pohti Suomen päävalmentaja Lassi Tuovi.

Pienetkin tuomaripäätökset ovat isoja, kun pelataan näin tasaista ottelua.

Jatkoajalla pari päätöstä näytti menevän Israelin suuntaan vähän kevyehköin perustein. Tämän huomasi myös Koponen.

– Omasta mielestäni ainakin meni aivan väärään suuntaan yksi pallo, se meni Israelin kaverin käsistä yli. Ja siitä saivat sitten kolkin.

Koposen peli sujui torstaina mainiosti. Kausi Korisliigassa oli konkarille ajoittain hankala, mutta viimeisissä EM-kisoissaan hän on edelleen todella tärkeä pelaaja maajoukkueelle.

Kun Koponen nakutti nopeat viisi pistettä ja loi itselleen heittopaikkoja kuin nuoruusvuosinaan, suurilukuinen suomalaisyleisö osoitti suosiotaan ja huusi kuorossa Koposen nimeä.

– Totta kai se lämmitti vanhan miehen mieltä. Kiitos kaikille muistamisesta. Minulle on kuitenkin ihan sama, miten oma peli sujuu. Yritän täyttää roolini ja auttaa joukkuetta. Ärsyttävän lähellä olimme tänään, harmittaa paljon.

Yksi oleellinen tekijä Israelin voitossa oli torstaina levypallopeli. Joukkue kaapi peräti 19 hyökkäyspään levypalloa. Luku on suuri, ja tarkoittaa melkoista määrää uusia yrityksiä epäonnistuneiden heittojen jälkeen.

– Israel oli ainakin ennen Tampereen peliä MM-karsintojen paras hyökkäyslevypallojoukkue. He hakevat niitä, heittävät villejä heittoja ja laiturit ajavat irtopalloille. Tiesimme sen kyllä, mutta varmaan tänään tällaisessa vähän hermostuneessa avausottelussa se oli yksi ratkaiseva tekijä. 19 on paljon, Tuovi ruoti.

Koponen ei ollut tästä näkemyksestä eri linjoilla.

– Mekin jouduimme vaihtamaan paljon ja sitten olimme levypallotilanteissa vähän pieniä. Israel on hyvä joukkue siinä, he hakevat hyvin levypalloja.

Toinen merkittävä muutos suhteessa Tampereen kohtaamisen viime viikolla oli se, että Israelin ykköstähti Deni Avdija oli kuin uudestisyntynyt. Avdija loisti molemmissa kenttäpäädyissä ja oli ottelun paras pelaaja.

Deni Avdija (kesk.) oli kentän ykkösmies Israelin ja Suomen kohtaamisessa.

– Avdija oli tänään (perjantaina) hyvä. Täytyy sanoa, että tänään nähtiin hyviä suorituksia molemmissa päissä kenttää, Tuovi totesi.

Keskiviikkoillan jälkeen iso puheenaihe on ollut Lauri Markkasen yllätyssiirto NBA:ssa. Markkanen kaupattiin uudelleenrakennusta aloittelevaan Utah Jazziin, jonka ensi kauden joukkue näyttää varsin kehnolta.

Markkanen ei saapunut ottelun jälkeen lehdistön eteen, mutta Koposen mukaan yllätyskauppa ei kuitenkaan vaikuttanut jyväskyläläisen peliesityksiin ainakaan negatiivisesti.

– En tiedä, ainakin Lauri pelasi helvetin hyvän pelin. Lauri on ammattilainen ja pelasi hienon matsin.

Lauri Markkanen pelasi huippupelin yllättävästä siirtouutisesta huolimatta.

Suomen kisaurakka jatkuu jo lauantaina, kun vastassa on Puola kello 15 alkavassa ottelussa. Katseet kääntyvätkin nopeasti tuohon koitokseen.

Suomella on edelleen täydet mahdollisuudet jatkaa turnaustaan alkulohkovaiheen jälkeen, mutta tappio lauantaina tekisi tilanteesta tukalan, sillä maanantaina vastaan astelee lohkon suursuosikki Serbia.

Kuuden joukkueen alkulohkosta neljä parasta jatkavat neljännesvälieriin.

Source Link is.fi