Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_133942401f9d75c2cfbe8c41b1a74d23, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Petteri Orpo KSML:lle: Suomalaisille palkkatuloja ja maa voi paremmin | Verkkouutiset – Uutisalue

Petteri Orpo KSML:lle: Suomalaisille palkkatuloja ja maa voi paremmin | Verkkouutiset

Suomi on tienristeyksessä, luonnehti sunnuntaina Jyväskylässä vieraillut kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo. Jos taloutta ei saada terveeksi ja velkarallia lopetettua, Suomi uhkaa menettää hyvinvointiyhteiskuntansa, Orpo varoitti. Kokoomusjohtajan kommenteista uutisoi Keskisuomalainen.

Valtiovarainministerinä 2016-2019 toimineen Orpon mukaan suomalaiset tiedostavat oman talouden ja valtiontalouden välisen yhteyden.

– Ihmiset ymmärtävät, että viime kädessä tämä tulee myös omaan talouteen. Tämän päivän velka on huomisen veronkorotus., hän kommentoi KSML:lle.

Valtiontalouden kunto ja velkaantuminen on noussut kevään eduskuntavaalien keskeiseksi teemaksi. Jyväskylässä Orpo kertoi kokoomuksen keinoista talouden tervehdyttämiseksi.

– Jos me saamme työpaikat ja työttömät ihmiset löytämään toisensa, säästämme sosiaaliturvamenoissa, ihmiset saavat palkkatuloja, yrittäjät saavat tarvitsemaansa työvoimaa ja maa voi paremmin.

Valtion budjetista löytyy myös säästökohteita, Orpo linjasi.

– Valtion budjetti on yli 70 miljardia, siellä on yli 500 momenttia. Jokaisen asian voi tehdä tehokkaammin, paremmin, fiksummin.

Gallupeja johtavan kokoomuksen puheenjohtaja ei Jyväskylässä ottanut kantaa vaalien jälkeiseen hallituspohjaan. Mitä suurempi eduskuntaryhmä kokoomuksella on, sitä vähemmän puolue tarvitsee muita, Orpo tyytyi kommentoimaan.