Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2f6f3426a5cd471748ae7fd1011ffe74, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pikkukirahvista on tullut kansain­välinen super­tähti – syy erikoisessa ulkomuodossa – Uutisalue

Pikkukirahvista on tullut kansain­välinen super­tähti – syy erikoisessa ulkomuodossa

Edellinen tunnettu pilkuton kirahvi syntyi yli 50 vuotta sitten.

Tennesseen eläintarhassa Yhdysvalloissa hieraistiin silmiä heinäkuun viimeisenä päivänä, kun maailmaan tupsahti pieni kirahvi ilman yhtäkään täplää, uutisoivat muun muassa CNN ja The Guardian.

Eläintarhan uusi tulokas on noussut muutamassa viikossa kansainväliseksi supertähdeksi, sillä kyseessä on tiettävästi maailman ainut lajinsa pilkuton edustaja.

CBS:n mukaan edellinen tunnettu pilkuton kirahvi syntyi Tokion eläintarhassa yli 50 vuotta sitten.

Pikkukirahvi on naaras, eikä sillä ole vielä nimeä. Ongelma ratkeaa kuitenkin pian, sillä Brightin eläintarhassa on käynnissä kilpailu pikkuisen nimeämiseksi.

Kirahvin ei myöskään tarvitse viettää päiviään yksin, sillä se on äitinsä ja eläintarhan työntekijöiden hellässä huomassa. Lisäksi eläintarhan perustajan Tony Brightin mukaan tarhaan syntyi toinenkin kirahvin poikanen vain muutamaa viikkoa ennen pilkutonta tulokasta.

Toinen pikkukirahvi on lajinsa edustajilleen tyypilliseen tapaa pilkullinen.

Pilkuttomasta pikkukirahvista on tullut kansainvälinen julkkis. Kuva: BRIGHTS ZOO/TMX / Reuters

CNN:n uutisessa kerrotaan, että pilkkujen tärkein tarkoitus on auttaa kirahvia sulautumaan luontoon. Lisäksi täplät ovat osa lämmönsäätelysysteemiä. Kirahvi voi vapauttaa niiden kautta lämpöä ihon alla kulkevista pienistä verisuonista.

The Guardian kertoo Brightin eläintarhan toivovan, että erikoisen kirahvin syntymä toisi huomiota lajin vaikealle tilanteelle.

Laiton salametsästys ja elinympäristön pirstoutuminen Afrikassa ovat suurimpia uhkia lajille.

Tony Brightin mukaan 40 prosenttia luonnonvaraisesta kirahvikannasta on menetetty viimeisen 30 vuoden aikana.

Source Link is.fi