Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_62a55bdf91e0b4a458c81a9bb699d30a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pisterohmu Lauri Markkaselle ei kerrottu pelin lopussa, että A-maaotteluiden piste-ennätys on käsillä – ”Aika paljon jätin pinnoja pöydälle” – Uutisalue

Pisterohmu Lauri Markkaselle ei kerrottu pelin lopussa, että A-maaotteluiden piste-ennätys on käsillä – ”Aika paljon jätin pinnoja pöydälle”

Lauri Markkaselle torstai-illan Ukraina-maaottelu oli ikimuistoinen. Suomen NBA-tähti puki ensimmäistä kertaa Susijengin-paidan yllensä kotikaupungissaan.

Edellisen kerran Suomen miesten maajoukkue pelasi Jyväskylässä marraskuussa 1988, jolloin kotijoukkue taipui Neuvostoliitolle kahdella pisteellä. Kyseisessä maaottelussa Suomi-paidassa esiintyi Laurin isä, Pekka Markkanen.

– En olisi pikkupoikana kuvitellut, että pelaan maajoukkuessa, saati Jyväskylässä. Halli oli nyt ihan täynnä ja tiukka peli eteni jatkoajalle. Ihan unelmien mukaan meni. Nyt täytyy pitää vielä huoli, ettei tässä mene taas 34 vuotta, että tullaan tänne taas uudelleen, virnisti Lauri Markkanen.

Suomen ylivoimaisesti etevin korintehtailija oli Ukrainaa vastaan peräti 42 pistettä säkittänyt kotikaupungin tähti Markkanen, joka sivusi samalla Timo Lampenin, Kari-Pekka Klingan ja Hanno Möttölän A-maaotteluiden piste-ennätystä.

– Kiva kuulla, että on siinä joukossa. Kuulin asiasta vasta pelin jälkeen. Minä yritin vain voittaa ottelun.

Markkanen ei ollut ihan tyytyväinen omaan peliinsä muhkeasta pistesaalista huolimatta.

– Aika paljon jätin pinnoja pöydälle, kun vapaaheittoja meni ohi ja minulla oli aika huono kaukoheittopäivä. Lisäksi siinä oli pari liukastumista korintekopaikassa.

– Hyvä kuitenkin, että tultiin laittamaan paketti kasaan ennen MM-karsintoja. Tästä opittiin taas lisää, on tässä vielä ”siivottavaa”. Vastustajalle 86 pistettä varsinaisella peliajalla on ihan liikaa, nukahdeltiin välillä, Markkanen muistutti.

Maaottelu oli kenraaliharjoitus ennen tulevaa MM-jatkokarsintaikkunaa sekä Prahan ja Berliinin EM-kisoja. Ensi torstaina 25. elokuuta Susijengi saa MM-karsinnoissa vastaansa Israelin Tampereella ja maanantaina 28. elokuuta Suomi kohtaa Viron Tallinnassa.

Source Link yle.fi