Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_db7dfd352353fbc324340279a9394b55, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Pitkät tuomiot Jyväskylän poikkeuksellisen brutaalissa väkivaltarikosvyyhdessä – Uutisalue
Banner Before Header

Pitkät tuomiot Jyväskylän poikkeuksellisen brutaalissa väkivaltarikosvyyhdessä

Kaksi tekijää kohdisti kolmen vuorokauden ajan kidutusluonteista väkivaltaa kahteen uhriinsa. Käräjäoikeus tuomitsi tekijät murhan yrityksestä ja monesta muusta rikoksesta.

Vihreäkantinen Suomen laki -kirja. Kirjan päällä on puheenjohtajan nuija.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Kuva: Arja Lento / Yle

Keski-Suomen käräjäoikeus on antanut pitkät tuomiot viime toukokuussa tehtyjen, poikkeuksellisen brutaalien väkivaltarikosten tapauksessa.

Käräjäoikeus tuomitsi Jani Ensio Berglundin 12 vuoden vankeuteen murhan yrityksestä, kolmesta törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä, kahdesta törkeästä vapaudenriistosta sekä laittomasta uhkauksesta.

Nitta Carita Skinnarin käräjäoikeus tuomitsi 9 vuoden vankeuteen murhan yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta törkeästä vapaudenriistosta. Hänen kohdallaan syytteet törkeistä raiskauksista ja avunannosta raiskaukseen hylättiin.

Lisäksi Skinnari ja Berglund tuomittiin maksamaan kahdelle uhrille yhteensä lähes 100 000 euron vahingonkorvaukset lukuisista eri vammoista.

Skinnari ja Berglund riistivät kahdelta uhriltaan vapauden toukokuussa ja kohdistivat kolmen päivän ajan uhreihin nöyryyttävää, kidutusluonteista fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa, mistä uhrit saivat pysyvää ruumiillista haittaa.

Uhreja muun muuassa viilleltiin puukolla, toiselta heistä katkaistiin sormi kokonaan poikki ja toiselta yritettiin repiä pihdeillä etuhampaat irti, jolloin ne murtuivat. Uhrit pakotettiin myös tekemään väkivaltaa toisilleen ja toinen heistä uhattiin tappaa, mikäli hän ei surmaa kanssakärsijäänsä.

Toisella uhreista vammat olivat hengenvaarallisia.

Skinnari ja Berglund tuomittiin myös menettämään rikoksentekovälineet valtiolle sekä korvaamaan uhrien oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Source Link yle.fi