Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8ee2c6c9644b759ad23a61e81e1d0967, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pohjois-Korean Kim ei aio enää tavoitella sovintoa ja yhdistymistä Etelä-Korean kanssa, kertoo valtionmedia – Uutisalue

Pohjois-Korean Kim ei aio enää tavoitella sovintoa ja yhdistymistä Etelä-Korean kanssa, kertoo valtionmedia

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ei aio enää tavoitella sovintoa ja yhdistymistä Etelä-Korean kanssa, kertoo Pohjois-Korean valtiollinen KCNA-uutistoimisto.

Kim sanoo pitävänsä tällaisia pyrkimyksiä virheenä. Hän sanoo, että Pohjois-Korea on julistettu maan etelänaapurissa pääasialliseksi viholliseksi, eikä Pohjois-Korean tulisi tavoitella sovintoa ja yhdistymistä tällaisten ihmisten kanssa. Kim viittasi lauantaisissa kommenteissaan myös jatkuvaan hallitsemattomaan kriisitilanteeseen Korean niemimaalla. Hän syytti tilanteesta Yhdysvaltoja ja Etelä-Koreaa.

Kim esitti näkemyksensä puolueensa vuoden päätöskokouksessa, jossa hän aiemmin tällä viikolla käski puolueensa kiihdyttää sotavalmisteluja, kuten ydinaseohjelmaa.

Viisi päivää kestänyt kokous päättyi lauantaina.

Koreoiden välit heikossa jamassa

Pohjois-Korea suunnittelee laukaisevansa kolme vakoilusatelliittia vuonna 2024, kertoo Pohjois-Korean valtiollinen KCNA-uutistoimisto. Tiedustelusatelliittien laukaisuaikeista ilmoitettiin KCNA:n mukaan samaisessa puolueen päätöskokouksessa.

Satelliittien laukaisu on yksi maan keskeisistä tavoitteista tulevalle vuodelle. KCNA:n mukaan satelliiteilla halutaan vahvistaa Pohjois-Korean asevoimia.

Marraskuussa Pohjois-Korea kertoi onnistuneensa laukaisemaan ensimmäisen vakoilusatelliittinsa kiertoradalle usean epäonnistuneen laukaisuyrityksen jälkeen. Sittemmin Pohjois-Korea on sanonut satelliittinsa tarjoavan maalle kuvia tärkeistä Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean sotilaskohteista.

Koreoiden välit ovat huonossa jamassa. Pohjois-Korea teki päättyvän vuoden aikana ennätysmäärän ohjuskokeita, ja naapurimaa Etelä-Korea on tehostanut puolustusyhteistyötä Yhdysvaltain kanssa.

Mainos: Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto

Mainos: Itä-Suomen yliopiston avoin yliopisto

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow

Mainos: Kehitysyhtiö SavoGrow