Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f44b17e0b4923bd5903dc22746c04e9f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poikkeukselliset tulvat vaatineet jo lähes tuhat uhria Pakistanissa – Uutisalue

Poikkeukselliset tulvat vaatineet jo lähes tuhat uhria Pakistanissa

Lähes tuhat ihmistä on kuollut kesäkuussa alkaneiden monsuunisateiden seurauksena Pakistanissa, kertoo The Guardian. Monsuunitulvien arvioidaan vaikuttaneen ainakin 33 miljoonaan ihmiseen maassa.

Pakistanin hallitus on julistanut tilanteen seurauksena hätätilan maahan. Maan pääministeri Shehbaz Sharif on pyytänyt kansainvälistä apua tilanteeseen. Britannian parlamentti on ilmoittanut 1,5 miljoonan punnan suuruisesta kiireellisestä humanitaarisesta avusta Pakistanille.

Maan kansallisen katastrofien hallintaviranomaisen mukaan 45 ihmistä kuoli tulviin liittyneiden onnettomuuksien seurauksena perjantain ja lauantain aikana.

Viranomaisten mukaan useat alueet Pakistanissa ovat tulvien takia saavuttamattomissa. Olosuhteet vaikeuttavat paikallisten evakuointeja.

Pakistanissa on totuttu rajuihin kesätulviin, mutta nyt tilanne on poikkeuksellisen paha.

The Guardianin mukaan Pakistanin entistä pääministeriä Imran Khania on kritisoitu rankasti sen jälkeen, kun Khan järjesti lauantaina tapahtuman Jhelumissa, Punjabin provinssissa.

Lehden mukaan entinen pääministeri kieltäytyi keräämästä varoja tapahtumassaan tulvan tuhojen helpottamiseksi. Khan selitti kantaansa sillä, että voi kerätä rahaa vasta tulvien aiheuttamien tappioiden arvioinnin jälkeen.

Entinen pääministeri Khan hävisi luottamuslauseäänestyksen huhtikuussa. Hän on siitä lähtien pitänyt suuria massatapahtumia, joissa hän on varoittanut virkamiehiä ja armeijaa poliittisen vastustajansa Shehbaz Sharifin hallituksen tukemisesta.

Khan yrittää painostaa viranomaisia enneaikaisiin vaaleihin. Normaalin aikataulun mukaan vaalit olisivat luvassa vasta ensi vuoden lokakuussa.

PAKISTANISSA on totuttu rajuihin kesätulviin, mutta nyt tilanne on poikkeuksellisen paha. Edellisen kerran Pakistan kärsi yhtä rajuista tulvista vuonna 2010.

Tulvien aiheuttamien tuhojen suuruus vaihtelee hieman eri lähteissä. Kesäkuun puolivälin jälkeen teitä on tuhoutunut 3 000 kilometrin mittaiselta matkalta, kertoo CNN. 130 siltaa on tuhoutunut ja noin puoli miljoonaa kotia on vaurioitunut.

Source Link is.fi