Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_396505048b23cdef8070e155f7bafb02, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Poliisilla erityinen huoli alle 15-vuotiaita koskevasta rikosilmiöstä – ei haluta rantautuvan Suomeen | Verkkouutiset – Uutisalue
Banner Before Header

Poliisilla erityinen huoli alle 15-vuotiaita koskevasta rikosilmiöstä – ei haluta rantautuvan Suomeen | Verkkouutiset

Yhteistyötä lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseksi tiivistetään Helsingissä.

Helsingin poliisilaitos, Helsingin kaupungin sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala ja Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan nuorisopalvelut ovat tehneet vuosien ajan moniammatillista yhteistyötä häiriöitä aiheuttavien ja rikoksia tekevien sekä syrjäytymisvaarassa olevien lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä auttamiseksi ja palveluprosessien kehittämiseksi.

Tavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin ja turvallisuuden lisääminen, rikosten ja häiriöiden vähentäminen sekä kaupunkilaisten turvallisuuden ja viihtyvyyden lisääminen.

– Nyt allekirjoitetulla sopimuksella ja yhteistyöpöytäkirjalla selkeytetään ja edistetään tätä pitkäaikaista yhteistyötä, kansliapäällikkö Jukka-Pekka Ujula toteaa.

Poliisin kannalta olennaisin asia on rikosten ennaltaehkäisy ja se, että rikoskierteen suhteen haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret tunnistetaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja ohjataan tarvittavien palveluiden piiriin.

– Poliisilla on erityinen huoli siitä, että Suomeen ei pääse rantautumaan muualla Euroopassa tavattua ilmiötä, jossa alle 15-vuotiaita rekrytoidaan mukaan järjestäytyneen rikollisuuden toimintaan. Lasten ja nuorten turvallisuuden ja hyvinvoinnin takaamiseksi tarvitsemme saumatonta moniammatillista yhteistyötä kaupungin ja eri viranomaisten kanssa, poliisipäällikkö, poliisikomentaja Jari Liukku sanoo tiedotteessa.

Helsingin poliisilaitoksen tiloissa toimivassa moniammatillisessa viranomaistyöryhmässä Ankkurissa on edustettuina sekä Helsingin poliisilaitoksen että Helsingin kaupungin palveluksessa olevia henkilöitä. Ankkuri on perustettu vuonna 2012.

– Erityisesti rikoksia tekevän lapsen tai nuoren tilanne on usein monimutkainen ja on viisasta hyödyntää laaja-alaisesti erilaisten osaajien ja palvelujen ymmärrystä ja osaamista, sanoo tiedotteessa sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen.

Ankkuri-toimintaa laajennettiin nuorisotyöllä syksyllä 2023.

Ankkurin asiakkaat valikoituvat poliisin, sosiaalityön edustajan ja psykiatrian sairaanhoitajan toimesta. Tämän jälkeen arvioidaan ja kootaan kulloiseenkin asiakastapaamiseen tarkoituksenmukainen kokoonpano, jossa saattaa olla usean ammattikunnan edustajia. Ankkurin asiakkaaksi ohjataan vakavia häiriöitä aiheuttavia ja rikoksia tekeviä lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Ankkurissa tehdään lisäksi monitoimijaista lähisuhdeväkivaltatyötä.

Ankkurissa pyritään tunnistamaan asiakkaiden ongelmien syyt ja ne tahot, joiden työpanosta ongelmien ratkaiseminen edellyttää sekä ohjaamaan asiakkaat tarvittavien palveluiden piiriin.

LUE MYÖS:
Ruotsin jengit rekrytoivat jo koulujen pihoilta – nuorin kahdeksanvuotias

”Minä en silottelisi tätä kysymystä” – Poliisiylijohtajalta varoitus nuorten väkivallasta