Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_972d46c46386f81a7430a70c6e4f1615, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Porin satamassa isot yrityskaupat – satamaoperointi ja nosturit siirtyvät hollantilaiseen omistukseen – Uutisalue

Porin satamassa isot yrityskaupat – satamaoperointi ja nosturit siirtyvät hollantilaiseen omistukseen

Porin satamaoperaattori Oy Hacklin Ltd myydään hollantilaisille yrityksille. Olmar Management B.V. ja Stichting Depositary PGGM Infrastructure Funds perustavat Poriin uuden yrityksen.

Uuden satamaoperaattorin tavoitteena on tiedotteen mukaan kehittää pitkäjänteisesti toimintoja Porin Satamassa ja tukea alueen kasvua.

Hacklinilla työskentee Porissa 90 henkilöä, joiden työsuhteet jatkuvat entisin ehdoin omistusmuutoksen jälkeen.

Hacklin on perheyhtiö, joka on perustettu vuonna 1908 ja Porin sataman ahtaustoiminnot ovat olleet konsernin toiminnan keskiössä alusta asti.

– Satamatoiminta on hyvin pääomavaltaista toimintaa ja uusilla omistajilla on paremmat resurssit investoida toimintaan, mikä luo toiminnoille hyvät tulevaisuuden näkymät, sanotaan Hacklinin tiedotteessa..

Hacklin-konsernin muut logistiikkayhtiöt jatkavat toimintaansa Helsingissä, Haminassa, Kotkassa ja Kiinassa. Näiden yhtiöiden palveluksessa on 70 henkilöä. Hacklin-konsernin tavoitteena on jatkossa kehittää entistä enemmän kansainvälisiä logistiikkatoimintaja.

”Kauppa kehittää Porin satamaa”

Hacklinin satamaliiketoiminnan kauppa on osa suurempaa kokonaisuutta.

Samassa yhteydessä Porin Satama Oy myy nosturiliiketoimintansa samalle ostajalle.

Nosturiliiketoiminta kattaa sataman nosturikaluston ja siinä työskentelevän henkilöstön. Nosturiliiketoiminnassa työskentelevät 21 vakinaista ja 2 määräaikaista työntekijää siirtyvät uuden yrityksen palvelukseen niin sanottuina vanhoina työntekijöinä entisin ehdoin.

Kauppojen arvioidaan tulevan voimaan elokuun lopussa. Kauppahintoja ei ole kerrottu.

Porin Satama Oy:n toimitusjohtaja Vesa Mäkilä arvioi tiedotteessa, että kauppa tuo huomattavasti lisää mahdollisuuksia ja rahallista pääomaa kehittää Porin sataman infraa ja liikennettä.

Source Link yle.fi