Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5acff3cc3c0956df726eb8df493d871d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Presidentti Sauli Niinistö puhuu työssä jaksamisesta – katso suorana kello 10 – Uutisalue

Presidentti Sauli Niinistö puhuu työssä jaksamisesta – katso suorana kello 10

Akava, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL sekä Työterveyslaitos järjestävät tänään Helsingissä Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -hankkeen päätöstilaisuuden, jossa puhuu tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Työuupumus, henkinen kuormitus ja mielenterveysongelmat ovat suuria haasteita yhteiskunnassa ja työelämässä.

Akavan johtama Työhyvinvoinnilla työllisyyttä -hanke on tuottanut tutkittua tietoa työkyvyttömyyden kustannuksista, työhyvinvoinnista sekä työkyvystä.

Akava ja sen jäsenliitot aloittivat lokakuussa 2021 hankkeen, jolla on tuotu esille työkyvyttömyyden vaikutuksia yhteiskuntaan ja yksilöille. Hankkeessa on myös esitetty ratkaisuja työhyvinvoinnin ja työkyvyn edistämiseksi.

– Työkyvyttömyydellä on todella kova hinta sekä kansantalouden että yksilön näkökulmasta. Sen kustannukset ovat useita miljardeja vuositasolla. Kustannukset vaikuttavat merkittävästi julkiseen talouteen, työllisyyteen ja ihmisten toimeentuloon, Akavan työmarkkinajohtaja Katarina Murto pohjusti hanketta lokakuussa 2021.

Hankkeen avauksena julkaistiin Eläketurvakeskuksen ja Kevan Akava Worksin toimeksiannosta laatimat artikkelit.

Keva nosti artikkelissaan esille, että esimerkiksi kunta-alalla henkilöstön sairauspoissaoloista ja työtapaturmista sekä työterveyshuollosta ja työkyvyttömyyseläkkeistä aiheutuu vuosittain välittömiä kustannuksia 1,2 miljardia euroa ja kokonaiskustannukset ovat noin kaksi miljardia vuodessa.

Eläketurvakeskuksen mukaan vuonna 2020 pelkästään työkyvyttömyyseläkkeiden menot olivat työeläkejärjestelmässä noin 1,7 miljardia euroa.

Työhyvinvoinnilla työllisyyteen -hankkeessa ovat olleet mukana Aalto-yliopisto, Eläketurvakeskus, Kela, Keva, Mieli ry, Sitra, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Työterveyslaitos.

Päätöstilaisuuden ohjelmassa on myös puolueiden puheenjohtajien paneeli.

Source Link yle.fi