Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af00a500334d83bbb17a6903e284721c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Suora lähetys juuri nyt: Keskusta valitsee uuden ministerin – Uutisalue

Suora lähetys juuri nyt: Keskusta valitsee uuden ministerin

Keskusta valitsee uuden maa- ja metsätalousministerin torstaiaamuna kello 9 alkavassa eduskuntaryhmän, puoluehallituksen ja meppiryhmän yhteiskokouksessa.

Tuleva ministeri ja keskustan puoluejohto pitävät tiedotustilaisuuden kokouksen jälkeen. Voit seurata ISTV:n suoraa lähetystä tilaisuudesta yllä olevasta videoikkunasta.

Nykyinen maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on ilmoittanut luopuvansa poliittisesta urastaan kuluvan vaalikauden jälkeen. Tästä syystä keskusta on päättänyt kierrättää ministerin tehtävää.

Mahdollisina seuraajaehdokkaina on ennakkoon pidetty ainakin kansanedustajaa ja maatalousvaliokunnan puheenjohtajaa Anne Kalmaria, kansanedustaja Petri Honkosta, keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylvästä ja europarlamentaarikko Elsi Kataista. Valinnassa uskotaan painavan kokemuksen ja osaamisen lisäksi keskustalle tyypillisesti myös ehdokkaiden vaalipiiri ja kotipaikka.

Yhteiskokous valitsee ministerin puheenjohtaja Annika Saarikon esityksestä. Varsinainen kokous ei ole medialle avoin.

Source Link is.fi