Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e567ddee186f1c8938effef635d370b3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Puijon hyppyrimäen vauriot ovat vakava ongelma suomalaiselle mäkihypylle – lajijohtaja Mika Kojonkoski: ”Tämä on sokki” – Uutisalue

Puijon hyppyrimäen vauriot ovat vakava ongelma suomalaiselle mäkihypylle – lajijohtaja Mika Kojonkoski: ”Tämä on sokki”

Mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkuetoiminta on pitkälti keskitetty Kuopioon.

K120, K90, K65 ja pienemmät hyppyrimäet Puijolla.

Kuopion Puijon K 90 -hyppyrimäessä on sortumavaara. Kuva: Toni Pitkänen / Yle

Mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajana toimineen Mika Kojonkosken mukaan Puijon K-90 hyppyrimäen vauriot ovat vakava ongelma suomalaiselle mäkihypylle.

Puijon hyppyrimäessä havaittiin sortumavaara kuntotarkastuksen yhteydessä. Vauhtimäen rungossa ja rakenteessa on vakavia vaurioita.

Kojonkoski osasi odottaa mahdollisia kunnostustöitä, mutta hyppyrin huono kunto tuli yllätyksenä.

– Tämä on sokki meille, ja tilanne kuulostaa erittäin vakavalta. Nyt täytyy pysähtyä lukemaan raportit ja miettiä, mitä on tehtävissä. Olemme vaikean ongelman äärellä.

Suomalaisen mäkihypyn ja yhdistetyn uudelleenrakentamisen kulmakiviin on kuulunut mahdollisuus päivittäiseen harjoitteluun hyvissä olosuhteissa. Toimintaa on haluttu keskittää yhteen paikkaan, mikä on onnistunut Kuopiossa.

– Mäkimaajoukkue ja yhdistetyn nuorten maajoukkue on ollut kokonaan Kuopiossa. Lisäksi mäkihyppyvalmennus on pitkälti keskitetty Kuopioon ja urheiluakatemia on tarjonnut hyvän asiantuntijatuen.

Kuopiossa on ollut 40 Hiihtoliiton tavoitteellisessa valmennuksessa harjoittelevaa mäkihyppääjää.

– Toki tiedetään, että mäet ovat vähän huonossa kunnossa ja vanhaa profiilia, mutta se on parasta, mitä Suomessa löytyy. Lahdessa on hieno keskus, mutta suurmäki ei ole siellä ollut kesällä käytössä.

Kuopion kaupunginhallituksen puheenjohtaja Aleksi Eskelisen mukaan hyppyrimäen mahdollisista kunnostustöistä ei ole vielä päätetty.

– Ensisijaisesti täytyy varmistaa, että alueella on turvallista liikkua.

Source Link yle.fi