Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b218579b039607471e8985497529b863, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Putin julisti suur­lähettiläille: ”Venäjä ei poikkea itsenäiseltä kurssiltaan – on syntymässä oikeuden­mukaisempi maailman­järjestys” – Uutisalue
Banner Before Header

Putin julisti suur­lähettiläille: ”Venäjä ei poikkea itsenäiseltä kurssiltaan – on syntymässä oikeuden­mukaisempi maailman­järjestys”

Venäjän presidentti Vladimir Putin järjesti tiistaina Kremlissä tilaisuuden, jossa hän tapasi Moskovaan tulleita uusia suurlähettiläitä. Valtuuskirjansa luovutti yhteensä 24 lähettilästä.

Venäjän media kiinnitti huomiota siihen, että joukossa oli myös niin kutsuttujen epäystävällisten maiden lähettiläitä, kuten Kyproksen, Portugalin, Etelä-Korean ja Uuden Seelannin suurlähettiläät.

Putin korosti jälleen kerran puheessaan, kuinka maailma on hänen mielestään muuttumassa ”moninapaiseksi” ja siten paremmaksi paikaksi elää. Tällä Putin tarkoittaa aina ennen kaikkea Yhdysvaltain vaikutusvallan vähenemistä, mutta myös puolustusliitto Naton ja Euroopan unionin eli koko länsiliittouman vaikutusvallan vähenemistä.

– Teidän työnne osuu aikaan, jolloin kansainvälisten suhteiden arkkitehtuurin perusteellinen muutos tapahtuu entistä nopeammin. On alkamassa aktiivinen vaihe moninapaisen, demokraattisemman ja oikeudenmukaisemman maailmanjärjestyksen syntymisessä, Putin sanoi suurlähettiläille Kremlin nettisivujen mukaan.

Putinin puheita on syytä tarkastella siinä valossa, että omasta mielestään Putin toteuttaa parhaillaan ”demokratian ja oikeudenmukaisuuden” edistämistä myös Ukrainassa, jossa Venäjä käy tosiasiassa häikäilemätöntä ja raakalaismaista sotaa itsenäisen Ukrainan hävittämiseksi.

Valokuvista näkee, että Putinin ja suurlähettiläiden välillä oli pitkä koronavaroväli.

Putinin mukaan moninapaisen maailman syntyminen ”kohtaa vastustusta heiltä, jotka yrittävät säilyttää hegemonian” kaikkialla: Latinalaisessa Amerikassa, Euroopassa, Aasiassa ja Afrikassa.

– Puhun tästä nyt laajemmassa kontekstissa kuin ovat tapahtumat Ukrainassa. Omien asemien vahvistamiseksi säädetään laittomia pakotteita, toteutetaan painostustoimia kaikilla suunnilla, Venäjä tietenkin mukaan lukien. Mutta he, jotka näin tekevät, näkevät, että heidän toimensa johtavat negatiivisiin seurauksiin heille itselleen, Putin sanoi.

Putin julisti suurlähettiläille myös, että Venäjä aikoo jatkaa edelleen valitsemallaan itsenäisellä tiellä.

– Mitä tulee Venäjään, me emme poikkea suvereenilta kurssiltamme.

Kremlin salista julkaistuista kuvista näkee, että Putinin ja suurlähettiläiden välillä oli huomattavan pitkä välimatka koronaviruksen varotoimien vuoksi. Putin viittasi tähän myös itse puheensa lopussa.

– Uudelleen voimistuva pandemia ja sairastuneiden määrän lisääntyminen ei valitettavasti anna meille mahdollisuutta keskustella perusteellisemmin ja tiiviimmin, Putin sanoi.

Source Link is.fi