Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a1c8ff28f2f53961290eefacf624b369, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Putinin arvostelija Navalnyi on siirretty tuntemattomaan paikkaan Venäjällä – Uutisalue

Putinin arvostelija Navalnyi on siirretty tuntemattomaan paikkaan Venäjällä

Venäläinen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on siirretty tuntemattomaan paikkaan rangaistussiirtolasta, jossa hän on suorittanut vankeustuomiotaan, sanoo Navalnyin tiedottaja Kira Jarmush Twitter-tilillään.

Navalnyita tapaamaan tulleelle asianajajalle kerrottiin Jarmushin mukaan, ettei Navalnyi ollut vangittuna kyseisessä rangaistussiirtolassa.

– Me emme tiedä, missä hän on ja mihin rangaistussiirtolaan hänet on siirretty, Jarmush sanoo.

Jarmushin twiitti Navalnyista

Jarmushin mukaan Navalnyin siirrosta ei ole ilmoitettu hänen asianajajilleen tai läheisilleen.

– Niin kauan kuin emme tiedä, missä hän on, hän on yksin järjestelmän armoilla, joka on jo yrittänyt tappaa hänet. Meidän päätehtävämme on nyt löytää hänet mahdollisimman nopeasti, Jarmush kertoi.

Myös Navalnyin neuvonantaja Leonid Volkov on vahvistanut, ettei oppositopoliitikon olinpaikka ole tällä hetkellä tiedossa.

Aikaisemmin Navalnyita on pidetty rangaistussiirtolassa numero 2, joka sijaitsee Pokrovissa 120 kilometrin päässä Moskovan itäpuolella.

Viimeksi maaliskuussa Navalnyi tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen

46-vuotias Navalnyi on Venäjän tunnetuimpia presidentti Vladimir Putinin hallinnon vastustajia. Hänet vangittiin viime vuoden alussa, kun hän palasi Venäjälle Saksasta. Hän oli ollut Saksassa toipumassa ja kuntoutumassa myrkytyksestä, josta hän on syyttänyt Putinia ja Venäjän turvallisuuspalvelua FSB:tä.

Navalnyi tuomittiin helmikuussa ehdonalaisrikkomuksesta 2,5 vuoden vankeuteen. Maaliskuussa hänet tuomittiin yhdeksän vuoden vankeuteen kavalluksesta ja oikeuden halventamisesta.

Tuolloin tuomari ilmoitti, että Navalnyi siirretään korkeimman turvaluokituksen vankilaan, jossa vierailuja ja mahdollisuutta kirjeenvaihtoon vähennetään.

Tiedottaja Kira Jarmushin mukaan huhutaan, että Navalnyi olisi siirretty IK-6 Melekhovon rangaistussiirtolaan, joka sijaitsee noin 250 kilometrin päässä Moskovan itäpuolella.

Navalnyin tukijoiden mukaan hänen tuomionsa ovat poliittisia ja liittyvät avoimeen Putinin hallinnon vastustamiseen.

Vangitsemisen jälkeen Navalnyin verkostoja on purettu ja hänen järjestönsä on kielletty ”äärijärjestönä”. Navalnyin avustajia on vangittu tai he ovat paenneet ulkomaille.

Navalnyi sanoi kaksi viikkoa sitten, että häntä vastaan on nostettu uusi rikossyyte äärijärjestön perustamisesta ja vihan lietsonnasta viranomaisia vastaan. Näistä rikoksista maksimirangaistus on uutistoimisto Reutersin mukaan Venäjällä 15 vuotta vankeutta.

Lisää aiheesta:

Oppositiojohtaja Navalnyi sai Venäjällä uuden tuomion: yhdeksän vuotta korkeimman turvatason vankilassa

Source Link yle.fi