Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b6a41055793d611118dfc636be571fa3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Putinin jalat varastivat huomion – neurologian erikoislääkäri kertoo arvionsa liikehdinnästä – Uutisalue

Putinin jalat varastivat huomion – neurologian erikoislääkäri kertoo arvionsa liikehdinnästä

Venäjän presidentti Vladimir Putinin esiintyminen koululaisten edessä Kaliningradissa torstaina on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa. Videokuvaa Putinin esiintymisestä on välittänyt muun muassa uutistoimisto Reuters.

Videolla Putin esiintyy koululaisyleisön edessä. Sosiaalisessa mediassa huomio on kiinnittynyt erityisesti Putinin liikehdintään. Tuolilla istuva Putin näyttää vääntelevän ja liikuttavan jalkojaan samalla, kun hän puhuu yleisölle.

Sosiaalisessa mediassa on esitetty muun muassa tulkintoja levottomista jaloista. Levottomat jalat oireyhtymä on neurologinen sairaus, joka aiheuttaa epämiellyttäviä tuntemuksia jaloissa ja pakottavaa tarvetta niiden liikutteluun.

Professori, neurologian erikoislääkäri ja unitutkija Markku Partisen mukaan Putinin jalkojen liikehdintää voi selittää usea eri tekijä.

Partinen ei usko näkemänsä videon perusteella, että Putin kärsisi levottomista jaloista.

– Pakottava tarve jalkojen liikutteluun syntyy levottomat jalat oireyhtymässä usein silloin, kun pitäisi olla hiljaa ja paikoillaan. Videolla Putin kuitenkin liikkuu samalla, kun hän puhuu. Mentaalinen aktiivisuus usein vähentää oireita.

Presidentti Putin puhui torstaina koululaisille.

Partisen mukaan Putinin liikehdintää voi selittää yleinen hermostuneisuus tai esimerkiksi jalkojen puutuminen.

– Hermostuksissaan kuka tahansa meistä voi liikutella jalkojaan ja käsiään.

Levottomien jalkojen oireet esiintyvät voimakkaimmin ilta- ja yöaikaan. Oireita esiintyy myös päiväsaikaan tilanteissa, joissa on istuttava tai maattava pitkiä aikoja. Jalkojen liikuttelu ja käveleminen helpottavat normaalisti oloa.

– Haasteita voi aiheuttaa esimerkiksi pitkissä kokouksissa tai illallisilla istuminen. Tällaisista vaikeuksista en ole Putinin kohdalla lukenut tai kuullut.

Levottomat jalat oireyhtymä voi pitkällä aikavälillä altistaa sydän- ja verisuonisairauksille. Lisäksi tutkimuksissa on osoitettu, että levottomista jaloista kärsivät sairastavat sydänsairauksia tavallista todennäköisemmin.

– Oireyhtymästä kärsivät elävät keskimäärin kuitenkin saman ikäiseksi, kuin muutkin ihmiset. Sairaus ei ole työkykyä alentava, vaikka oireet koetaan usein kiusallisina.

– Oireyhtymän potilailla älykkyys on usein korkeaa. Tauti ei siis huonontaisi Putinin kykyä olla presidentti, jos levottomista jaloista hänen kohdallaan olisi kyse.

Partisen mukaan myös tietyt lääkkeet voivat aiheuttaa sivuoireena tahatonta liikehdintää.

Putinin terveydentila on noussut useasti otsikoihin tänä vuonna.

Presidentti Putin täyttää lokakuussa 70 vuotta. Presidentin terveydentila on ollut spekulointien kohteena useita kertoja koronapandemian aikana. Putinin ulkoinen olemus ja käytös ovat olleet suurennuslasin alla myös Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen.

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kommentoi Putinin terveydentilaa heinäkuussa.

– Kaikki on kunnossa, mitä hänen terveyteensä tulee. Ukrainalaiset informaatioasiantuntijat, kuten myös amerikkalaiset ja britit, ovat levittäneet vääriä tietoja presidentin terveydestä viime kuukausina, Peskov totesi The Guardianin mukaan.

Putinin terveydentilaa kommentoi niin ikään heinäkuussa Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n johtaja William Burns.

– Presidentti Putinin terveydestä liikkuu paljon huhuja, mutta sikäli kuin me tiedämme, hän on aivan liian terve, Burns totesi.

Source Link is.fi