Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_390f2d4b72c9e856c4da14b0a2019285, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Raju väite: Fernando Alonso jakeli lahjuksina ruskeita kirjekuoria – ”Sullottuna täyteen rahaa” – Uutisalue

Raju väite: Fernando Alonso jakeli lahjuksina ruskeita kirjekuoria – ”Sullottuna täyteen rahaa”

2007 on yksi formula yhden historian dramaattisimmista kausista. Ferrarin Kimi Räikkönen nousi maailmanmestariksi pitkältä takamatkalta ohi Lewis Hamiltonin ja Fernando Alonson.

Mestaruus ratkesi niukimmalla mahdollisella erolla kauden päätöskilpailussa.

Kausi muistetaan paitsi Räikkösen mestaruudesta niin myös McLarenin kuljettajakaksikon jatkuvasta nokittelusta. Maailmanmestarina talliin saapunut Alonso oletti istahtavansa ykköskuskin pehmeälle penkille, mutta tulokas Hamilton pisti kovan kovaa vastaan.

Alonson ja Hamiltonin välit tulehtuivat kauden aikana täydellisesti. Kuskit taistelivat rajusti myös suosiosta tallin sisällä.

Entinen McLarenin mekaanikko Marc Priestley kertoi Pitstop-podcastissa, miten pitkälle Alonso oli valmis menemään varmistaakseen, että varikkoväki olisi hänen takanaan eikä Hamiltonin.

– Alonso käytti vähän epärehellisiä keinoja. Yksi hänen taktiikoistaan oli yrittää saada koko talli hänen puolelleen. Fernandon manageri tai valmentaja kiersi jakamassa ruskeita kirjekuoria, jotka oli sullottu täyteen rahaa, Priestley kertoi.

Ruskeita kuoria jaettiin kaikille niille, jotka eivät olleet suoraan tekemisissä Hamiltonin auton kanssa.

– Me kaikki saimme niitä kuoria ja muistan availleeni niitä. Niissä oli tyyliin 1 500 euroa.

Alonso on itse kertonut antaneensa talliväelle rahaa kiitoksena heidän kovasta työstään.

Tallin sisäinen kinailu joka tapauksessa kääntyi McLarenia vastaan. Alonso ja Hamilton napsivat toisiltaan pisteitä, ja se antoi Räikköselle hänen tarvitsemansa tilaisuuden nousta kaksikon ohi ja maailmanmestariksi.

Pahimmillaan nokittelua nähtiin myös aika-ajossa, kun ensin Hamilton ei pitänyt kiinni sovitusta taktiikasta. Sen jälkeen Alonso tunnetusti blokkasi Hamiltonia pääsemästä omalle nopealle kierrokselleen Unkarin GP-viikonloppuna.

Alonso ajoi paalulle ja Hamilton toiseksi, mutta rangaistukseksi tempustaan Alonso sai viiden lähtöruudun rangaistuksen. Tämä auttoi Räikköstä kiilaamaan kisassa kakkoseksi heti Hamiltonin jälkeen.

Räikkönen voitti maailmanmestaruuden pisteen erolla Hamiltoniin ja Alonsoon.

Source Link is.fi