Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_510b1a83bd25ddb4bc34b2acde505fd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rakkauden symboli vaarassa – Eiffel-torni ruostuu 60 miljoonan euron korjauksesta huolimatta – Uutisalue

Rakkauden symboli vaarassa – Eiffel-torni ruostuu 60 miljoonan euron korjauksesta huolimatta

Ranskan Pariisissa sijaitseva Eiffel-torni kaipaa kipeästi kunnon korjausta, kertovat luottamukselliset raportit. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto Reuters ja The Guardian.

Eiffel-torni on täynnä ruostetta ja tarvitsisi kunnostusta. Sen sijaan sille tehdään pelkkä kosmeettinen korjaus ennen vuoden 2024 Pariisin olympialaisia.

Tarkoituksena oli maalata lähes kolmannes tornista. Eri syiden vuoksi vain viisi prosenttia tornista käsitellään. Yksi syy on koronapandemian tuomat viivästykset.

Tornin maalaus maksaa 60 miljoonaa euroa. Kyseessä on 20. kerta, kun torni maalataan.

”On yksinkertaista. Jos Gustave Eiffel kävisi paikassa, hän saisi sydänkohtauksen”, kuvailee yksi nimettömänä pysyttelevä tornin johtaja ranskalaislehti Mariannelle.

Gustave Eiffelin 1800-luvun lopulla rakentama 324-metrinen torni on yksi tunnetuimmista turistikohteista. Torni painaa 7 300 tonnia.

Eiffel sanoi aikanaan, että suurimman haasteen monumentille aiheuttaa ruostuminen. Tärkeintä on saada se estettyä.

Hänen mukaansa torni tarvitsee maalausta seitsemän vuoden välein. Lisäksi Eiffelin mukaan maali on välttämätön osa metallirakenteiden suojaamisessa ja ainoa tae, jolla torni säilyy pitkäikäisenä.

Eiffel-tornissa käy vuosittain noin kuusi miljoonaa kävijää.

Tornia ei haluta sulkea pitkäksi aikaa, koska silloin menetettäisiin turistien tuomia tuloja.

Source Link is.fi