Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ba254fda46e13435a5e3d52425ec15c6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Raportti: Muovi­jätteen määrä kasvaa edelleen aivan liian kovaa vauhtia – Uutisalue

Raportti: Muovi­jätteen määrä kasvaa edelleen aivan liian kovaa vauhtia

Muovijäte ja sen määrän kasvu tulee olemaan tulevien vuosikymmenien suuria ympäristökysymyksiä, kertoo teollisuusmaiden yhteistyöjärjestön OECD:n tuore raportti.

Vuoteen 2060 mennessä muovijätteen määrän ennustetaan liki kolminkertaistuvan verrattuna vuoden 2019 tasoon, minkä uskotaan aiheuttavan suuria vahinkoja niin ympäristölle kuin ihmisten terveydelle.

Vaikka kierrätysmuovin ennakoidaan tuplaavan markkinaosuutensa, jää sen osuus silti raportin mukaan vain noin 12 prosenttiin kaikesta muovin käytöstä vuonna 2060.

Raportti muistuttaa, että vaikka siinä esitetyt laskelmat perustuvat osin oletuksiin, muovijätteen aiheuttamat ongelmat tulevat väistämättä kasvamaan.

Liian löyhät säädökset ja maailmanlaajuisen yhteistyön puute saavat aikaan sen, että nykyisellään kansainvälinen yhteisö on kaukana tavoitteesta, jonka tulisi olla muovisaasteen määrän pienentäminen ja lopulta saastuttamisen lopettaminen, raportti synkistelee.

Source Link is.fi