Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d9b04e6a3741b0b1e6dab855ddefcabc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Rauhan­turvaaja haavoittui ammuskelussa Libanonin rajalla – Uutisalue

Rauhan­turvaaja haavoittui ammuskelussa Libanonin rajalla

Haavoittunut rauhanturvaaja leikattiin, ja hänen tilansa on nyt vakaa.

YK:N JOHTAMAN Unifil-operaation rauhanturvaajaa ammuttiin viime yönä Libanonin rajalla. Unifil tiedotti asiasta sunnuntaina viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter).

Rauhanturvaajat ilmoittivat kuulleensa ammuskelua Unifilin asemassa al-Qausahin kylän lähellä Etelä-Libanonissa.

Yksi rauhanturvaajista sai ammuskelussa osuman luodista. Hänet leikattiin, ja nyt hän on toipumassa. Unifilin mukaan potilaan tila on vakaa.

Maavoimien esikunnan viestinnästä kerrottiin sunnuntaina IS:lle, ettei haavoittunut rauhanturvaaja ole suomalainen.

Unifilin mukaan tulituksen alkuperä on toistaiseksi tuntematon, ja asiasta on käynnistetty tutkimus.

Puolustusvoimien mukaan Unifil-operaatiossa on mukana noin 200 suomalaista rauhanturvaajaa.

Vuonna 1978 aloitetun operaation tehtävänä on avustaa Libanonin väestöä luomalla vastuualueelleen turvallinen ja vakaa ympäristö.

Suomi osallistuu operaatioon osana ranskalaista komentajan reservipataljoonaa. Rauhanturvaajat muun muassa osallistuvat partiotehtäviin, suorittavat vartio- ja valmiustehtäviä sekä osallistuvat jatkokoulutukseen.

  • ISTV seurasi suomalaisten rauhanturvaajien työtä Libanonissa vuonna 2018. Voit katsoa lyhytdokumentin alla olevasta videosta:

Source Link is.fi