Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a509f80a29122b6ef56ba16d6dce07da, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Riikka Purra IS:lle: On mahdollista, että eläkkeistä leikataan | Verkkouutiset – Uutisalue

Riikka Purra IS:lle: On mahdollista, että eläkkeistä leikataan | Verkkouutiset

Hallituksen on määrä päättää huhtikuun kehysriihessä uusista sopeutustoimista.

– Minulla tai edustamallani puolueella ei ole vaikeuksia löytää vaikkapa kolmen miljardin euron leikkauksia. Vaikeus on se, että löydetään neljän puolueen kesken kompromissi leikkauksista, jotka käyvät kaikille, valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) kertoo Ilta-Sanomille.

Purralta kysytään haastattelussa koulutuksesta tai eläkkeistä leikkaamisesta.

– Se on mahdollista, että eläkkeistä leikataan. Eihän hallitus ole vielä niihin koskenut. Leikkausten kohdistaminen pienimpiin eläkkeisiin ei ole missään määrin järkevää, Purra vastaa IS:lle.

Koulutusleikkauksiin hän ei ota suoraan kantaa.

– Huomautan, että koulutuspolitiikassa ja erityisesti peruskoulussa on ongelmia, joita ei korjata rahalla, vaan vaaditaan toimia.

Työn tekemisen ja yrittämisen verotusta hallitus ei Purran mukaan halua kiristää, mutta muut veronkorotukset ovat pöydällä riihessä.

– Silloin tietenkin puhutaan haittaveroista, arvonlisäverosta ja esimerkiksi säätiöiden verovapaista tuloista eli pääomien verottamisesta ja niin edelleen. Mutta kun olen puhunut esimerkiksi ruuan alvin korottamisesta, niin se on saanut suurta vastustusta. Lähtökohta on se, että kaikki minun tai hallituksen esittämät sopeutuskeinot saavat vastustusta, hän kertoo IS:lle.