Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5fe7056f52ab4bae0f4ba6f717c004ca, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Antti Törmäsen syöpä uusiutui – Yle: tämä on tilanne nyt – Uutisalue

Antti Törmäsen syöpä uusiutui – Yle: tämä on tilanne nyt

Antti Törmänen kuntoilee ja pohtii työnhakua.

Syöpähoidoista toipuva jääkiekkovalmentaja Antti Törmänen, 53, vahvistaa Ylen haastattelussa, ettei usko enää ottavansa vastaan täysipäiväisiä valmennuspestejä.

– On erittäin todennäköistä, että traditionaalista päävalmentajantyötä en enää tee. Jokin muunlainen valmentaminen muunlaisista lähtökohdista voisi tulla kyseeseen. Ei ole siis varmaa, että käteeni enää isketään niin sanottuja terveen papereita, Törmänen sanoo Ylelle.

Törmäsen yleiskunto on kohentunut varsinkin kemoterapian päättymisen jälkeen merkittävästi. Hän kertoo treenaamisen olevan myös mentaalisesti tärkeää.

Sveitsiin jo yli vuosikymmen sitten asettunut Törmänen sairastui sappirakon syöpään kesällä 2020. Syöpä uusiutui tammikuussa 2023.

– Saan vielä todennäköisesti hyvin pitkään immunoterapia-nimistä syöpähoitoa kerran neljässä viikossa, Sveitsiin asettunut Törmänen kertoo.

Immunoterapian tarkoituksena on vahvistaa elimistön omaa puolustusjärjestelmää niin, että elimistö pystyy kamppailemaan syöpäsoluja vastaan ja kukistamaan sairauden.

MM-kultaa pelaajana toukokuussa 1995 voittanut ja urallaan myös kaksi MM-hopeaa sekä olympiapronssin saavuttanut Törmänen on pohtinut uransa jatkoa myös aiemmin.

EHC Bieliä valmentanut Törmänen kertoi jo viime vuoden toukokuussa STT:lle, että hänen täytyy olla paluun suhteen realisti.

Bielin seurajohtaja Martin Steinegger puolestaan kertoi helmikuussa sveitsiläislehti Watsonille, että Törmänen oli kertonut seuralle, ettei aio ottaa enää valmennustehtäviä.

Steinegger aloitti helmikuun lopussa myös joukkueen väliaikaisena valmentajana, kun Törmäsen seuraajaksi palkattu Petri Matikainen sai potkut seurasta.

Törmänen kertoo Ylelle seuraavansa jääkiekkoa yhä tiiviisti ja pohtivansa siirtymistä työelämään. Hän valmistui pelaajauransa jälkeen kauppatieteiden maisteriksi.

– Työnhaku kiinnostaa kovasti. Sveitsissä on hyvät ja toimivat työmarkkinat, ja nyt 53-vuotiaana sieltä voisi tärpätä. 55-vuotiaaksi ei varmaan kannata odotella.

Source Link is.fi