Banner Before Header

Robert Helenius ei riitä – Deontay Wilder janoaa uutta kohtaamista Tyson Furyn kanssa

Lokakuun puolivälissä suomalaissuuruus Robert Heleniuksen raskaan sarjan ottelussa kohtaava amerikkalaisnyrkkeilijä Deontay Wilder elättelee toiveita vieläkin kovemmista otteluista.

Wilder halajaa ottelua brittimestari Tyson Furya vastaan, ja mukana kuviossa on myös toinen raskaan sarjan mestari Oleksander Usyk.

Ex-maailmanmestari Wilder otteli Furyn kanssa tasan vuonna 2018, menetti tittelinsä tälle vuonna 2020 ja hävisi britille uudemman kerran viime vuonna. Sen jälkeen Wilder ei ole otellut.

Nyt mies raivaa tietään takaisin kohti huippua, ja palaa kehään 15. lokakuuta Brooklynissä ”The Nordic Nightmare” Heleniusta vastaan. Wilderin mukaan voitto Heleniuksesta ja sen jälkeen Andy Ruiz juniorista tekevät hänestä jälleen kärkihaastajan mestaruudesta.

– Neljänteen kohtaamiseen (Furyn kanssa) on mahdollisuus, ehdottomasti. Nyrkkeily on bisnestä. Moni kutsuu sitä urheiluksi, mutta sitä se ei ole.

– Raskas sarja on hyvin pieni, ja minä olen yhä iso kala tässä bisneksessä, varsinkin Amerikassa. Ja niin kauan kuin olemme kaikki samassa painoluokassa ja kaikki ottelemme yhä, niin miksikäs ei? Wilder pohdiskeli Sky Sportsille.

Kaikki 20 otteluaan voittanut ukrainalainen Usyk voitti vuoden sisällä Anthony Joshuan kahdesti ja on kolmen liiton (WBO, WBA, IBF) mestari.

Usykin on kerrottu suunnittelevan matkaa Brooklyniin seuraamaan Wilder–Helenius-ottelua, ja ukrainalaistähti on maininnut tarjoavansa Wilderille saumaa otteluun, mikäli Fury kohtaa seuraavaksi Joshuan.

– Odotan Usykin olevan sanojensa mittainen mies.

– Jos hän haluaa antaa minulle mahdollisuuden, niin luotan siihen. Mutta otan ottelun kerrallaan. Päivän kerrallaan. Ja kun olen saavuttanut sen mitä pitää Robertia (Helenius) vastaan, jatkan siitä kohti seuraavaa haastetta. Oli se sitten Usyk tai joku muu, Wilder päätti.

Source Link is.fi