Banner Before Header

Ron Flowers kuoli – jo kolmas suru-uutinen samasta joukkueesta tänä syksynä

Englantilainen jalkapallolegenda Ron Flowers on kuollut, hänen ex-seuransa Wolverhampton Wanderers tiedotti perjantaina.

Flowers oli 87-vuotias. Hän voitti seurajoukkueurallaan muun muassa kolme Englannin mestaruutta ja yhden Englannin cupin.

Maajoukkueessa keskikenttämies Flowers pelasi 49 ottelua ja teki 10 maalia. Hän oli osa Englannin MM-kultaa vuonna 1966 voittanutta joukkuetta.

Peliuransa jälkeen Flowers toimi Wolvesin johtotehtävissä ja pyöritti omaa urheiluliikettään Wolverhamptonissa.

Flowers sai MM-kultamitalin vasta vuonna 2009, sillä vuonna 1966 mitalit pokkasivat vain loppuottelussa esiintyneet pelaajat.

Englanti onnistui kuitenkin suostuttelemaan Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan myöntämään mitalit kaikille maailmanmestarijoukkueen jäsenille 43 vuotta myöhemmin.

Flowers pääsi pokkaamaan kultansa Britannian pääministerin virka-asunnossa Downing Street 10:ssä järjestetyssä seremoniassa muiden alun perin mitalitta jääneiden joukkuetovereidensa kanssa.

Englannissa on tänä syksynä jouduttu suremaan maailmanmestarien poismenoa kahdesti aikaisemminkin: hyökkääjät Jimmy Greaves ja Roger Hunt kuolivat syyskuussa.

Greaves oli kuollessaan 81- ja Hunt 83-vuotias.

Source Link is.fi