Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f69dcbeb587f9515c7195127ee0be959, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Rouva Valtosen” puhe nousi otsikoihin Venäjällä: ”Selväksi kävi, että he eivät ajattele meistä mitään hyvää…” – Uutisalue

”Rouva Valtosen” puhe nousi otsikoihin Venäjällä: ”Selväksi kävi, että he eivät ajattele meistä mitään hyvää…”

Ulkoministeri Elina Valtosen (kok) puhe suurlähettiläspäivillä noteerattiin Venäjän mediassa tutkijan Nikolai Mezhevitshin kommenteilla.

Ulkoministeri Elina Valtosen puhe suurlähettiläspäivillä on poikinut muutamia otsikoita Venäjän mediassa, jossa puhetta on kommentoinut Venäjän tiedeakatemian Eurooppa-instituutin johtava tutkija Nikolai Mezhevitsh.

Valtonen käsitteli maanantaina pitämässään puheessaan varsin suorasukaisin sanoin Venäjän toimintaa Ukrainassa ja vakuutti Suomen tuen Ukrainalle jatkuvan.

Mezhevitsh muistutti radio Sputnikille, että Valtosen puhe heijastaa Suomen virallista suhtautumista Venäjään, koska lausunto annettiin ulkoministeriön suurlähettiläspäivillä. Vaikka puhe oli osoitettu ensi sijassa suurlähettiläille, se on Mezhevitshin mukaan syytä noteerata myös Venäjällä.

– Siinä sanottiin, mitä rouva Valtonen ja Suomen hallitus sekä maan poliittinen luokka ajattelevat. Selväksi tuli, että he eivät ajattele meistä mitään hyvää, Mezhevitsh luonnehti.

Mezhevitsh käytti Valtosesta toistuvasti ilmaisua ”rouva Valtonen” eikä esimerkiksi ministeri Valtonen. Rouvaksi puhutteleminen on venäjän kielessä korostetun kohteliasta, jolloin ilmaukseen tulee viileä ja etäinen sävy.

Mezhevitsh väitti samalla myös, että Valtosen ääneen lausuma politiikka ei saisi kannatusta Suomen yhteiskunnan sisällä. Hänen mukaansa suomalaiset haluavat säilyttää elintasonsa eivätkä tue Suomen johdon Venäjää koskevia lausuntoja, mikäli heidän oma elintasonsa laskee.

– Varsin aggressiivinen retoriikka Suomessa heijastaa aina sisäistä heikkoutta. Edellisen kerran tällainen kiristymien nähtiin ulkopolitiikassa vuosina 1937–38, kun Suomen yhteiskuntaa oli valmistettava siihen, että edessä ovat ankeat ajat, Mezhevitsh sanoi.

Mezhevitshin mukaan vaikeisiin aikoihin valmistaminen ei käy nyt kuitenkaan enää niin helposti Suomessa kuin se kävi juuri ennen talvisotaa.

– Jos taloussuhteiden katkaisu Venäjään ja sotilaallisten menojen kasvu iskee jokaisen suomalaisen kukkaroon, niin vakuutan teille, että hallituksen kannatus ja muun muassa rouva Valtosen kannatus putoavat rajusti.

Mezhevitshin mukaan suomalaisia ei voi hallita pelkillä propagandistisilla iskulauseilla, vaan suomalaiset vaativat vähintään nykyisen elintasonsa säilyttämistä.

– Mutta Suomen valtio ei voi taata (heille) sellaisia mahdollisuuksia, Mezhevitsh sanoi.

Source Link is.fi