Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e2e0028c505707e31a1df80eadcd9bd3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruben Enaje on ristiinnaulittu oikeilla nauloilla jo 35 kertaa – katso video pitkänperjantain vietosta Filippiineillä – Uutisalue

Ruben Enaje on ristiinnaulittu oikeilla nauloilla jo 35 kertaa – katso video pitkänperjantain vietosta Filippiineillä

Katolinen kirkko haluaa suitsia perinnettä, jossa vapaaehtoiset ristiinnaulitaan aidosti osana pääsiäisenviettoa.

Ruben Enaje ristiinnaulittiin jälleen tänään pitkänäperjantaina Filippiineillä.

63-vuotias Ruben Enaje kävi ristille jo 35. kerran. Hänen kätensä ja jalkansa naulittiin kymmenen sentin nauloilla puiseen ristiin Jeesuksen kärsimystietä kuvailevassa kulkueessa Pampanjassa Filippiinien pohjoisosissa. Golgatan kukkulan kärsimysnäytelmä kesti kymmenisen minuuttia.

Jalkojen ja käsien lävistäminen nauloilla on pääsiäisen tapahtumia kuvaavien ristisaattojen poikkeuksellinen uskonnonharjoituksen muoto. Ruben Enaje ei koe kipua rasitteena vaan uskoon kuuluvana kilvoitteluna.

– Mietin, mitä Jeesus ajatteli ristillä. Kipua ei tuntunut käsissä tai jaloissa, vaan koko kehossa, sanoo kirvesmies, joka on vuosikymmenten aikana kantanut myös itse rakentamaansa, kymmenien kilojen painoista ristiä, Enaje kertoo uutistoimisto Reutersille.

Enaje kertoi vuonna 2018 Ylelle, että hän putosi 1980-luvulla rakennustyömaalla kolmannesta kerroksesta ja joutui sairaalaan. Hän piti selviytymistään ihmeenä, joka vaatii vuosittaista kiitollisuuden osoittamista niin kauan kuin keho kestää rasitusta.

Tänä vuonna Enaje kertoo ristiinnaulitsemisensa edistävän rauhaa Gazaan, Ukrainaan ja Etelä-Kiinan merelle.

Pääsiäiskulkue on suosittu turismitapahtuma. Puuseppä Enajosta on tullut vuosien saatossa pääsiäisen kuuluisuus, jolta pyydetään apua sairauksissa ja vastoinkäymisissä.

Katolinen kirkko empii Filippiinien rujoa traditiota

Katolilaisuus on 110 miljoonan asukkaan saarivaltiossa valtauskonto. Noin 80 prosenttia väestöstä kuuluu katoliseen kirkkoon.

Monet nuoret miehet ruoskivat itseään osana Jeesuksen viimeisten hetkien kuvaelmaa.

Katolinen kirkko ei hyväksy varauksetta Golgatan tapahtumien jäljittelyn äärimuotoa vaan pitää traditiota brutaalina.

Jeesuksen katsotaan hyvittäneen ristikuolemalla uskovien synnit, mutta ruumiinjäsenten runtelun sijasta Vatikaani katsoo seurakuntalaisten rukousten olevan riittävä katumuksen osoitus.

Filippiinien katolisen kirkon johdon mukaan kristityt voivat tunnustaa uskoaan muun muassa hyväntekeväisyystyöllä ja luovuttamalla verta.

Silpomistraditio on kuitenkin juurtunut lujasti erityisesti Filippiinien pohjoisosiin. Tänä vuonna ristiinnaulittuja oli 11.

Lisäksi monet nuoret miehet ruoskivat itseään vöillä ja bambukepeillä, tai viiltelevät ihoaan lasinpaloilla veren vuodattamiseksi syntien sovittamiseksi.

Lähteer: AP, Reuters

Source Link yle.fi