Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d776d843c40e216ad54ec629442c5d8a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Ruohonleikkuritehtaalla lapsi­työvoimaa – seurauksena sakot ja kyltit sisäänkäynneille – Uutisalue
Banner Before Header

Ruohonleikkuritehtaalla lapsi­työvoimaa – seurauksena sakot ja kyltit sisäänkäynneille

Työministeriön mukaan pelkkä lasten työolosuhteiden katsominen herättää ahdistusta.

Tennesseelaisessa ruohonleikkuritehtaassa on teetetty laitonta lapsityötä, kertoo yhdysvaltalainen NBC News. Tehtaassa on työskennellyt kaikkiaan 10 lasta, josta ainakin yksi on ollut vasta 14 vuoden ikäinen. Lapset olivat maahanmuuttajia.

Tehtaalla on tehty osia John Deeren ja muiden yritysten ruohonleikkureihin. Kyseinen Tuff Torq -yritys sai maksettavakseen miltei 300 000 dollarin (275 000 euron) sakot. Yritys velvoitettiin lisäksi siirtämään 1,5 miljoonaa dollaria sivuun kyseisten lasten auttamista varten.

– Ministeriö ei hyväksy sitä, että yritykset hyötyvät vaarallisissa ammateissa laittomasti työskentelevien lasten kustannuksella, ministeriön edustaja Seema Nanda kommentoi.

NBC Newsin mukaan lasten tarkoista työtehtävistä ei ole varmuutta. Kyseisellä Morristownissa sijaitsevalla tehtaalla tehtiin kuitenkin töitä vuorokauden ympäri, ja lapsetkin tekivät töitä huomattavan myöhään.

Työministeriön edustajan mukaan pelkkä lasten työolojen seuraaminen sai työministeriön tutkijat ahdistuneiksi.

Sakkojen lisäksi työministeriö velvoitti yritystä myös ripustamaan tehtaan jokaiselle sisäänkäynnille kylttejä, joissa lukee, etteivät alaikäiset saa työskennellä kyseisessä rakennuksessa.

Yrityksen edustaja kertoi NBC Newsille, että lapset olivat käyttäneet tekaistuja henkilöllisyyksiä ja että heidät oli palkattu toisen, työvoimaa välittävän yrityksen kautta.

Source Link is.fi