Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3f15186b73766f45db981fa0e7e8ae6a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruotsalaisella hiihtopariskunnalla karmea päivä – Frida Karlsson hämmästeli dopingtestiä ja avasi virhettään Krista Pärmäkosken takana – Uutisalue

Ruotsalaisella hiihtopariskunnalla karmea päivä – Frida Karlsson hämmästeli dopingtestiä ja avasi virhettään Krista Pärmäkosken takana

Frida Karlssonin ja William Poromaan kilpailut menivät mönkään perjantaina Tour de Skillä Val di Fiemmen sprinttikilpailussa.

Frida Karlsson säilytti johtonsa Tour de Skin kokonaistuloksissa, mutta siitä lähti pois tuntuva osa Val di Fiemmen sprintissä. Kuva: IMAGO/Nordphoto/ All Over Press

Ruotsalaisen hiihtopariskunnan Frida Karlssonin ja William Poromaan loppiaisperjantaista Tour de Skillä muodostui murheellinen.

Naisten kiertuetta johtava Karlsson jäi yllättäen alkuerään perinteisellä hiihtotavalla hiihdetyssä sprinttikilpailussa. Karlssonin johto kutistui roimasti ennen kahta viimeistä kilpailua. Nyt hän on 41 sekuntia Norjan Tiril Udnes Wengiä edellä. Krista Pärmäkoski on minuutin ja 10 sekunnin päässä.

Karlsson jäi alkuerässä aikavertailupaikalle neljänneksi. Muissa erissä mentiin kuitenkin lujempaa, joten ruotsalaisen erävaihe päättyi nopeasti.

Karlssonin kanssa samassa alkuerässä Pärmäkoski oli suvereeni ykkönen. Karlsson oli pitkään Pärmäkosken peesissä.

– Tein pienen virheen viimeisessä mutkassa ennen laskua. Sitten jäin Kristan selästä. En saanut imua ennen maalia. Siinä se ratkesi. Se oli harmi, sillä tunsin itseni pirteäksi. Nyt pitää kääntää sivua ja latautua uudelleen, Karlsson totesi Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsin TV6:n mukaan Karlsson hämmästeli myös joutumista dopingtestiin kilpailun jälkeen.

– Tämä on kuudes kerta, kun testaatte, Karlsson sanoi tv-kanavan mukaan testaajille.

Karlssonin mukaan tiuha testaaminen on hyvä asia, mutta hän hämmästeli, miksi alkuerässä karsiutumisen jälkeen joutuu dopingtestiin.

– Ehkä he testaavat, koska johdan kiertuetta. Se on todennäköisesti oikein. Se on heidän työnsä, Karlsson totesi.

Krista Pärmäkoski suvereeniin voittoon alkuerässä – Frida Karlsson karsiutui, katso ratkaisuhetket

Karlssonin kanssa seurustelevalla William Poromaalla ei ollut juurikaan parempi päivä. Hän katkaisi sauvansa karsinnassa. Erävaiheessa heti alkuerässä Poromaa diskattiin. Hän vaihtoi liian rajusti latua. Ranskalainen Jules Chappaz kaatui.

– Katsoin taakse. Tilanne näytti rauhallisesta. Tämä oli rajatapaus, mutta mielestäni tilanne oli maltillinen. Ilmeisesti ei ollutkaan. En olisi koskaan tehnyt ohitusta, jos en olisi ajatellut sitä maltilliseksi, Poromaa sanoi Aftonbladetille (siirryt toiseen palveluun).

– Tunsin, että menin vähän hänen suksiensa päälle. Sitten katsoin taakse. Ymmärsin jo siinä, että tilanne ei ollut hyvä.

William Poromaa hajotti sauvansa sprinttikarsinnassa
William Poromaa diskattiin – katso tilanne

Ruotsin maajoukkuejohto piti diskausta kovana tuomiona, mutta ei lähtenyt valittamaan rangaistuksesta. Diskauksen myötä Poromaa sai kolmen minuutin aikasakon Tour de Skin kokonaistilanteeseen. Hän putosi 6. sijalta 36:nneksi.

Chappaz kävi Poromaan toiminnasta kuumana Val di Fiemmessä.

– Hän rikkoi sukseni. En voinut tehdä mitään, Chappaz totesi NRK:n mukaan (siirryt toiseen palveluun).

– En halua puhua hänelle. Haluan, että hänet diskataan ja sijoitetaan viimeiseksi.

Naisten sprintti (p) Val di Fiemme

1. Lotta Udnes Weng NOR 3.06,04
2. Tiril Udnes Weng NOR +0,35
3. Mathilde Myhrvold NOR +0,67
4. Katharina Hennig GER +0,83
5. Krista Pärmäkoski FIN +1,29
6. Tereza Beranova CZE +2,55
7. Kerttu Niskanen FIN
8. Anna Dyvik SWE

Naisten tilanne 5/7

1. Frida Karlsson SWE 1.47,04
2. Tiril Udnes Weng NOR +0.41
3. Krista Pärmäkoski FIN +1.05
4. Lotta Udnes Weng +1.27
5. Kerttu Niskanen +1.32

Miesten sprintti (p) Val di Fiemme

1. Johannes Höfslot Kläbo NOR 2.43,85
2. Calle Halfvarsson SWE +0,26
3. Simone Mocellini ITA +0,94
4. Lucas Chavanat FRA +1,23
5. Johan Häggström SWE +1,41
6. Antoine Cyr CAN +2,99

Miesten tilanne 5/7

1. Johannes H. Kläbo 1.32,39
2. Calle Halfvarsson SWE +0.58
3. Feredico Pellegrino +1.08
4. Pål Golberg +1.09
5. Sindre B. Skar +1.19

Source Link yle.fi