Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2b5a5406fae5fd77b95e7dfc4a389bef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruotsin hiihtotähti huomasi kropassaan huolestuttavan asian – sitten hän havahtui tilanteen vakavuuteen – Uutisalue

Ruotsin hiihtotähti huomasi kropassaan huolestuttavan asian – sitten hän havahtui tilanteen vakavuuteen

Ebba Andersson keskittyi treenaamiseen niin tiiviisti, ettei hän ymmärtänyt kroppansa voivan huonosti.

Kun ruotsalaishiihtäjä Ebba Anderssonin talviolympialaiset päättyivät talvella 2022 pettymykseen, hän ymmärsi tilanteensa vakavuuden. Andersson kertoo kokemuksistaan Aftonbladetin artikkelissa ja 30. huhtikuuta julkaistavassa kirjassaan.

Andersson, 26, kertoo, että hänelle ei ollut ennen Pekingin olympialaisia tullut kuukautisia useaan vuoteen, mikä vaikutti hänen urheilu­suorituksiinsa negatiivisesti.

Aluksi hän piti kuukautisten puuttumista outona mutta ei ymmärtänyt vielä tuolloin tilanteen vakavuutta.

– Tiesin, että niin käy monille huippu-urheilijoille. Se on luonnollinen mekanismi, jos kehoa kuormittaa paljon, joten hyväksyin tilanteen. Pystyin treenaamaan ja söin mielestäni niin kuin tarvitsi, Andersson sanoo.

Pekingin yksilökilpailuista tuloksina olivat sijat 6, 8 ja 10. Sen jälkeen Andersson tajusi, että hän käyttää urheiluun paljon aikaa ja vaivaa mutta saa vastineeksi vain vähän tulosta.

– Turhautti, ettei harjoittelu tuottanut enempää.

Ebba Andersson voitti Planican MM-kisoissa vuonna 2023 kaksi kultamitalia: yhdistelmäkilpailusta ja 30 kilometrin perinteisen kisasta. Kuva: Daniel Karmann/dpa/ZUMA Press

Aftonbladetin mukaan Andersson kertoo kirjassaan, että hän hakeutui gynekologin vastaanotolle saadakseen kuukautisensa takaisin ja urheilu-uransa uuteen nousuun.

Hän haki apua myös ravitsemusneuvojalta ja henkiseltä valmentajaltaan.

Jo toukokuussa 2022 kuukautiset alkoivat uudestaan. Syksyllä myös kropan testiarvot olivat parempia, ja talvikaudella se välittyi myös hiihtoon.

– Kun pääsin lumelle, palapelin palaset loksahtivat paikoilleen, Andersson sanoo viitaten siihen, että hänen kehonsa alkoi taas toimimaan.

Andersson toivoo, että hänen kirjansa auttaisi nuoria urheilijoita ottamaan epäsäännölliset kuukautiset vakavammin kuin hän otti ja puhumaan terveydestä avoimemmin.

– Kun minulla ei ollut kuukautisia, häpesin sitä hieman. Se oli niin helppo sivuuttaa, koska treeni oli mahtavaa ja oloni oli vahva. Jos kuukautiset puuttuvat tai ovat epäsäännölliset, se on merkki jostain, vuoden 2023 MM-kisojen tuplakultamitalisti sanoo.

Ebba Andersson (vas.) juhli maaliskuun alussa Holmenkollenilla 50 kilometrin kilpailun kakkossijaa Frida Karlssonin ja Katharina Hennigin kanssa. Kuva: Beate Oma Dahle / Lehtikuva

Andersson voitti päättyneellä maailmancupin kaudella kaksi kisaa ja sijoittui viidesti palkintokorokkeelle. Hän sijoittui maailmancupin kokonaistilanteessa kymmenenneksi.

Source Link is.fi