Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4d2dc1a7e41afe8c97c90c96afada87a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruotsissa äänestetään tänään oikeus­ministerin luottamuksesta – Uutisalue

Ruotsissa äänestetään tänään oikeus­ministerin luottamuksesta

Ruotsi on ajautunut hallituskriisin partaalle oikeus- ja sisäministeri Morgan Johanssonia vastaan ehdotetusta epäluottamuslauseesta. Johanssonin luottamuksesta äänestetään Ruotsissa tänään keskipäivällä Suomen aikaa.

Pääministeri Magdalena Andersson on ilmoittanut eroavansa, jos epäluottamuslause hänen puoluetoveriaan Johanssonia vastaan hyväksytään, joten koko hallituksen tulevaisuus on vaarassa.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Andersson katsoo, että sisäministeri on niin tärkeä Nato-prosessissa ja että häneen kohdistuva kritiikki kohdistuu koko hallitukseen. Ruotsi jätti Nato-hakemuksensa toukokuussa samaan aikaan Suomen kanssa. Ruotsin hallitus koostuu vain sosialidemokraateista.

Epäluottamusäänestyksen taustalla ovat Ruotsissa tänä vuonna sattuneet useat ampumistapaukset ja rajut mellakat. Opposition mielestä oikeus- ja sisäministeri Johansson ei ole ollut tehtäviensä tasalla.

Aloitteen epäluottamuslauseesta tekivät ruotsidemokraatit, mutta suurin oppositiopuolue maltillinen kokoomus sekä liberaalit ja kristillisdemokraatit ovat ilmoittaneet tukevansa sitä.

Näillä neljällä puolueella on vain yksi kansanedustaja liian vähän epäluottamuslauseen läpimenoon, jos kaikki edustajat pysyvät rivissä. Äänestyksestä on siis mahdollisesti tulossa hyvin tiukka. Läpimenoon tarvitaan 175 ääntä.

Maltillisen kokoomuksen ratkaisu suututti Anderssonin, jonka mukaan sen puheenjohtaja Ulf Kristerssonin toiminta on vastoin Ruotsin etua.

Source Link is.fi