Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c4d3ccb8b064ee2e05604c8f68009f84, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruotsissa hullaannuttiin Lauri Markkasen jättiheitosta – Suomesta iskettiin viileä Nato-kuitti – Uutisalue

Ruotsissa hullaannuttiin Lauri Markkasen jättiheitosta – Suomesta iskettiin viileä Nato-kuitti

Suomen miesten koripallomaajoukkue nujersi sunnuntaina MM-karsintojen toisen vaiheen päätösottelussaan Kroatian 81–79.

Susijengin voitto tarkoitti sitä, että Kroatia jäi C-lohkon neljänneksi ja tippui jatkokarsinnasta. Viimeinen jatkopaikka meni Ruotsille, vaikka se hävisi sunnuntaina Slovenialle.

Loppuhetkillä Lauri Markkasen korilla täyteen pistepottiin noussut Suomi teki siis palveluksen Ruotsille. Se huomioitiin näyttävästi länsinaapurissa.

– KIIIITOS SUOMI!!!!! Ruotsin koripallomaajoukkueen Twitter-tilillä ilakoitiin.

Suomen koripalloliiton tililtä vastattiin nopeasti – ja varsin nokkelasti.

– Ole hyvä Svea-mamma! Yhteistuumin Natoon ja MM-karsintojen jatkovaiheeseen. Pientä jelppiä meiltä. Ei se mitään, autamme mielellämme. Mutta olemme pahoillamme, jääkiekossa emme voi jeesata teitä, Basket.fi twiittasi varhain maanantaiaamuna.

Jääkiekkokommentilla viitattiin Leijonien viimeaikaiseen menestykseen. Suomi voitti tänä vuonna sekä olympia- että MM-kultaa. Ruotsi jäi mitaleitta.

Susijengin ja Markkasen uroteot huomioitiin myös Ruotsin valtamediassa.

– Ruotsalaisten tulee kiittää Markkasta kunnolla, sillä hän nakutti jopa 19 pistettä jättitrillerissä, SVT kirjoittaa.

Aftonbladetin mielestä Ruotsi ”saa lähettää isot kiitokset Suomeen”.

– Katsoimme Suomen matsia koko joukkueen voimin hotellin aulassa. Se oli ihan hullu ottelu, sairaan jännittävä, Ruotsin pelaaja Pelle Larsson totesi Aftonbladetille.

MM-kisojen jatkokarsinnat alkavat elokuussa. Suomen kanssa samassa jatkolohkossa pelaavat Ruotsi, Slovenia, Saksa, Israel ja Viro. Suomi pelaa kahdesti Saksaa, Viroa ja Israelia vastaan mutta ei kohtaa Ruotsia tai Sloveniaa enää uudelleen.

Karsintojen kakkosvaiheen pisteitä ei nollata ennen jatkopelejä. Näin Susijengi on lohkonsa kärjessä tasapisteissä Saksan kanssa.

Ensi vuonna pelattaviin MM-kisoihin pääsee kunkin jatkolohkon kolme parasta.

Source Link is.fi