Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_24a23cb359d8b2e6a199e11df36d32f0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saarikko: Fortumin ratkaisulla oli poikkeuksellinen kiire, siksi erillinen paketti – Uutisalue

Saarikko: Fortumin ratkaisulla oli poikkeuksellinen kiire, siksi erillinen paketti

Valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk.) sanoo, että Fortumin tänään esitelty rahoitusratkaisu ei sisälly aiemmin julkistettuun 10 miljardin euron laina- ja vakuuspakettiin energiayhtiöille.

Asiasta kertoi Solidiumin toimitusjohtaja Reima Rytsölä aiemmin tänään Taloussanomille.

Fortumin ratkaisulla oli Saarikon mukaan poikkeuksellinen kiire markkinahintojen noustua sähkö- ja johdannaispörssissä jo toista viikkoa sitten.

Tänään kerrottiin, että Fortum saa mahdollisuuden lainata valtion pörssiomistuksia hallinnoivalta Solidiumilta 2,35 miljardia euroa yhdeksi vuodeksi.

Saarikon mukaan Fortumin ratkaisun ehdot ovat hyvin samankaltaiset kuin eduskunnasta nyt pyydettävä 10 miljardin euron valtuutus olisi muille yhtiöille. Hallituksen eilen antama esitys on eduskunnan lähetekeskustelussa tänään.

–  Tämä 10 miljardin valtuus, jota eduskunnalta nyt pyydämme varautumiseen, lainoitukseen energiayhtiöille on sisällöltään hyvin samankaltainen kuin ratkaisu, joka Solidiumin kautta toteutetaan Fortumille. Siinä on siis hyvin vastaavat ehdot koskemassa muita energiayhtiöitä, jotka mahdollisesti voivat viimesijaisessa tarpeessa turvautua valtion lainoitukseen, Saarikko sanoi toimittajille eduskunnassa.

Saarikko sanoo, että energiayhtiöiden asioita on käsitelty kokonaisuutena, mutta Fortum on jo aiemmin julkisesti kertonut, että sen huolet käteisvarannon riittävyydestä johdannaispörssissä ovat miljardiluokkaa. Saarikon mukaan yhteydenottoja on tullut myös muilta energiayhtiöiltä ja siksi laajempi kokonaispaketti on nyt eduskunnassa käsittelyssä samanaikaisesti.

Source Link is.fi