Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7a9bf527f67048f39dcccdda4d7f8911, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksa ilmoitti uudesta kymmenien miljardien eurojen energiatuki­paketista – Uutisalue

Saksa ilmoitti uudesta kymmenien miljardien eurojen energiatuki­paketista

Saksa on ilmoittanut uudesta 65 miljardin euron tukipaketista. Paketin tarkoitus on helpottaa kasvavien energiakustannusten uhkaa.

Asiasta uutisoi BBC.

Kahta aiempaa tukipakettia suurempi paketti sisältää kertamaksuja haavoittuvimmassa asemassa oleville ja verohelpotuksia energiatehokkaille yrityksille.

Saksan liittokansleri Olaf Scholz sanoi sunnuntaina toimittajille, että Saksa selviää talvesta ja lisäsi, että Venäjä ”ei ole enää luotettava energiakumppani”.

Hän sanoi, että hallitus maksaa kertaluonteiset maksut eläkeläisille, etuuksia saaville ja opiskelijoille. Myös sähkölaskuille olisi yläraja.

Noin 9 000 energiatehokasta yritystä saisi verohelpotuksia 1,7 miljardin euron edestä.

Myös energiayhtiöiden voittoja koskevaa windfall-veroa käytettäisiin laskujen lieventämiseen, Scholz sanoi.

Uusin paketti nostaa energiakriisin avun kokonaiskulutuksen Saksassa lähes 100 miljardiin euroon.

Maat ympäri Eurooppaa harkitsevat vastaavia toimenpiteitä.

Suomen hallitus ilmoitti sunnuntaina ehdottavansa energiayhtiöille kymmenen miljardin euron kriisipakettia. Hallitus kuitenkin toivoo, ettei rahoja jouduta käyttämään.

Ruotsin hallitus kertoi lauantaina esittävänsä satojen miljardien kruunujen hätärahoitusta energiayhtiöille. Ruotsin valtio tarjoaa energiayhtiöille 250 miljardin kruunun eli runsaan 23 miljardin euron verran takauksia välttääkseen rahoitusmarkkinoiden kriisin.

Britannian ulkoministeri Liz Truss on puolestaan luvannut ilmoittaa viikon sisällä suunnitelmansa energiakustannusten helpottamiseksi, jos hänestä tulee pääministeri.

Energian hinnat ovat nousseet sen jälkeen, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan helmikuussa. Eurooppa on pyrkinyt pääsemään irti Venäjän energiasta.

Keskeinen huoli on nyt se, mitä venäläisen energiayhtiö Gazpromin päätös keskeyttää kaasunsiirto Nord Stream 1 -putkessa tarkoittaa energiamarkkinoilla.

Source Link is.fi