Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af00daf242122d868e29725babbefaf8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saksan tuleva hallitus tukee kannabiksen myynnin ja hallussapidon laillistamista viihdekäyttöön – luvassa miljardien lisätulot valtiolle – Uutisalue
Banner Before Header

Saksan tuleva hallitus tukee kannabiksen myynnin ja hallussapidon laillistamista viihdekäyttöön – luvassa miljardien lisätulot valtiolle

Saksassa maan todennäköinentuleva hallitus on kertonut tukevansa kannabiksen myynnin ja hallussapidon laillistamista viihdekäyttöön.

Asiasta uutisoivat muun muassa Deutsche Welle ja Der Spiegel (siirryt toiseen palveluun)-lehdet. Tällä hetkellä kannabiksen käyttö on Saksassa laillista, mutta sen myynti ja hallussapito eivät.

Saksan tulevaa hallitusta rakennetaan sosiaalidemokraattien, vihreiden ja liberaalien varaan. Erityisesti vihreät ja liberaalit ovat ajaneet laillistamista jo pidempään.

Kannabiksen viihdekäyttö olisi tarkkaan valvottua ja säänneltyä. Se olisi sallittua vain täysi-ikäisille.

Kannabista saisi myydä vain tarkkaan valvotuissa liikkeissä, joilla pitäisi olla tarvittava lupa kannabiksen myyntiin. Näin taataan tulevien hallituspuolueiden mukaan se, ettei kannabista myydä alaikäisille ja että se täyttää puhtausvaatimukset.

Kannabiksen laillistamista vaativa Saksan lippu mielenosoituksessa Berliinissä. Kuva: EPA-EFE/All Over Press

Myynnin laillistamisen vaikutuksia seurataan ja lakia muutetaan tarvittaessa.

Samalla puolueet kertovat haluavansa tiukentaa kannabiksen, sekä myös alkoholin ja nikotiinituotteiden markkinointisääntöjä.

Valtiolle mittavat tulot kannabiksesta

Der Spiegelin mukaan (siirryt toiseen palveluun)kannabiksen myynnin laillistaminen tuottaa Saksan valtiolle 4,7 miljardin euron lisätulot. Tästä 1,8 miljardia tuli kaavaillut kannabisverosta.

Lisäksi tuloja tuottavat muun muassa arvonlisäverot sekä säästöt poliisi- ja oikeudenkäyntikuluissa, Der Spiegel laskee. Saksassa raportoitiin viime vuonna 228 000 kannabikseen liittyvää rikosta.

Kannabiksen laillistaminen loisi Der Spiegelin mukaan 27 000 uutta työpaikkaa.

Kannabiksen hinnaksi on kaavailtu 10 euroa per gramma.

Voit keskustella aiheesta 20.11. klo 23:een saakka.

Source Link yle.fi