Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7791c31fd5ae0a22c690d68903a081bf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sanomalta lähtevä Susan Duinhoven ei aio jättää Suomea – Uutisalue

Sanomalta lähtevä Susan Duinhoven ei aio jättää Suomea

Susan Duinhoven on vetänyt Sanomaa suurten muutoksien läpi. Jatkossa hän haluaa nauttia tyhjästä kalenterista.

Susan Duinhovenin mukaan hänellä ei ole mitään erityistä syytä jättää Sanoman toimitusjohtajan tehtäviä juuri nyt.

– Ei ole muuta syytä, kuin että olen ollut tässä tehtävässä jo kahdeksan vuotta, hän toteaa.

– Jossain pisteessä on hyvä lähteä ja antaa seuraavan henkilön viedä yritys seuraavaan vaiheeseen. Mielestäni yhtiö on hyvässä kunnossa, vaikka yleinen taloustilanne ei olekaan suosiollinen.

Lue lisää: Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven jättää tehtävänsä

Kahdeksaa vuotta voi pitää melko pitkänä aikana ulkomaiselle toimitusjohtajalle Suomessa. Hollantilaisen Duinhovenin mukaan toimittajat alkoivat kysyä häneltä lopettamisesta jo neljä–viisi vuotta sitten.

– Minä olen vain nauttinut tästä, ei sitä voi muuten kuvata, Duinhoven sanoo.

– Alussa en tuntenut Suomea enkä yhtiötä. Alussa oli kuitenkin selkeää, että yhtiötä oli autettava kehittymään. Nautin kahdesta ensimmäisestä hyvin intensiivisestä vuodesta, kun oli tehtävä paljon päätöksiä nopeasti. Toinen puoli kauttani oli oppimisliiketoiminnan rakentamista ja kasvattamista, sillä Suomen mediayksikkö pystyi jo itse ottamaan omat askeleensa.

Duinhoven ei itse halua arvioida saavutuksiaan. Sanoman muuttamista media-alan yhtiöstä enemmän oppimisyhtiöksi hän pitää kuitenkin toimitusjohtajakautensa tärkeimpänä muutoksena.

– Mielestäni se on hyvä strategia. Media-ala on kyllä Suomessa vahva toimiala, mutta muut mediayhtiöt muissa maissa eivät ole selvinneet yhtä hyvin esimerkiksi koronasta ja talouden taantumasta. Joten minusta on hyvä, että olemme nyt enemmän oppimiseen suuntautuneita, Duinhoven sanoo.

Duinhovenin mukaan sekä Sanoma Media Finland että Sanoma Learning ovat nyt hyvässä kunnossa jatkoa ajatellen. Media-alalla on hänen mukaansa uusia kiinnostavia mahdollisuuksia yhä jatkuvan digitalisaation ja paikallisen ja kansallisen tason uutisten yhdistämisessä. Learning-liiketoiminta taas voi yhä kasvaa muun muassa yrityskauppojen kautta.

Duinhoven jatkaa Sanoman johdossa, kunnes seuraaja on löytynyt. Varsinaisia jatkosuunnitelmia hänellä ei ole.

– Tällaisessa työssä tietää hyvin tarkkaan, mitä tekee seuraavalla viikolla ja seuraavassa kuussa. Sen jälkeen on hauskaa, että horisontti on avoin, hän kertoo.

– Haluan vähän nauttia elämästä, matkustelusta, elämisestä Suomessa ja Hollannissa. Ehkä alan opiskella jotain, en tiedä tarkkaan.

Duinhoven kertoo, että hänestä on tullut Suomen kesien ja talvien iso fani. Hän aikoo viettää aikaa täällä myös jatkossa.

Hän toivoo myös, että ensi talvena hänellä riittäisi enemmän aikaa Suomesta poimitulle harrastukselle. Hän hiihti viime talvena noin 500 kilometriä.

– En mitenkään nopeasti, elegantisti tai hyvällä tekniikalla, mutta nautin siitä, hän kertoo.

– Suomeen muutettuani halusin kokeilla sitä, koska en ollut koskaan aikaisemmin hiihtänyt, ja nyt olen jotenkin päässyt sen makuun.

Ilta-Sanomat kuuluu Sanoma-konserniin.

Source Link is.fi