Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_cacc1b31905a081893d94003d90be2e7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sansibar elää turismista, mutta nyt yllättävä ongelma uhkaa raha­virtoja – Uutisalue

Sansibar elää turismista, mutta nyt yllättävä ongelma uhkaa raha­virtoja

Turismi on yksi merkittävimmistä tulonlähteistä Sansibarille, mutta nyt olutongelma uhkaa rahavirtoja.

Sansibarin saaristo on suosittu turistikohde. Kuva: Anu Kiiveri

Alkoholipula uhkaa Sansibarin saariston turismia, kertoo BBC.

Turismi on yksi merkittävimmistä tulonlähteistä Sansibarille, mutta nyt olutongelma uhkaa rahavirtoja. BBC:n mukaan oluen hinta on noussut lähes sata prosenttia toimitusketjun ongelmien vuoksi. Alkoholin tuottaminen Sansibarissa on kiellettyä, ja suurimmaksi osaksi sitä tuodaan Tansaniasta ja Etelä-Afrikasta.

Ongelma näkyy jo saarien hotelleissa. Monet paikat myyvät tällä hetkellä vain limuja, ja ihmiset joutuvat matkaamaan rantaloma­kohteestaan Sansibarin kaupungin keskustaan.

Paikallinen yrittäjä vaati BBC:n haastattelussa hallitusta puuttumaan asiaan.

”Baarini tyhjenee oluesta, ja minulla on varastossa vain limuja. Hallituksen pitää toimia. Nyt on huippusesonki, on todella kuuma, ja turistit tarvitsevat iloa. He tarvitsevat kylmän oluen”, Mshenga-niminen mies kertoi BBC:lle.

Sansibarin kaupunkiin on luvattu tälle viikolle noin 27–33 asteen lämpötiloja.

Saariston turismiministeri jopa irtisanoutui vähän aikaa sitten, ja osa on epäillyt, että syynä on alkoholin toimitusongelmat.

Ongelmat alkoivat BBC:n mukaan sen jälkeen, kun alkoholin tuontilupia säätelevä viranomainen ei myöntänyt vuoden alussa jatkolupia kolmelle merkittävälle alkoholin maahantuojalle. BBC:n mukaan ei ole tiedossa, miksi lupia ei jatkettu.

Sen sijaan viranomainen myönsi tammikuussa luvat kolmelle uudelle yhtiölle. Paikallisten yrittäjien mukaan nämä kolme eivät kuitenkaan ole onnistuneet vastaamaan kysyntään.

Sansibar on Tansaniaan kuuluva autonominen alue Intian valtamerellä. Turismin lisäksi merkittävä elinkeino Sansibarissa ovat mausteet, ja Sansibarin saaristo tunnetaan myös Maustesaarina.

Source Link is.fi