Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ccf4af8b5b0345d67315af4d0076eafd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sara Kuivisto kärsii yhä terveysmurheista – kesällä oli vielä vakavampia huolia: ”Urheilu tuntui siinä kohtaa merkityksettömältä” – Uutisalue

Sara Kuivisto kärsii yhä terveysmurheista – kesällä oli vielä vakavampia huolia: ”Urheilu tuntui siinä kohtaa merkityksettömältä”

Sara Kuiviston kausi on ollut sanalla sanoen vaikea.

Loistavan hallikauden jälkeen iskenyt suolistoloinen siirsi kesäkauden alkua ja haittasi harjoittelua merkittävästi. Kuivisto pääsi lähes normaalin harjoittelun pariin vasta kesäkuussa.

Loisen ohella juoksijan jalat ovat vihoitelleet.

– Jos vaikeudet olisivat päättyneet kevääseen, tuskin tässä sitten olisi mitään ongelmaa. Ne jatkuivat pitkään. Minulla on vieläkin ongelmia jalkojen kanssa, Kuivisto kertoi maanantaina.

Kuivisto ei halua avata tarkemmin, mikä jaloissa on vikana.

– Ne hoidetaan sitten kauden jälkeen kuntoon. Haluan nyt kuitenkin juosta täällä ja sinnitellä kauden loppuun. Ei siitä sen enempää.

Kuivisto osallistuu maaottelussa 800 ja 1 500 metrille.

Pystyt kuitenkin juoksemaan molemmat päämatkasi?

– Joo, kyllä ne (jalat) mukana tulevat, Kuivisto sanoo ja repeää nauramaan.

Kuiviston puoliso Olli Lappalainen loukkaantui vakavasti pyöräonnettomuudessa kesäkuussa. Tämäkin vaikutti paljon Kuiviston harjoitteluun ja vointiin.

– Keskittyminen oli vaikeaa, kun oli koko ajan suuri huoli toisesta. Siinä nukkuminen ja syöminenkin sitten vähän unohtuu. Urheilu tuntui siinä kohtaa merkityksettömältä.

Kaikkien vaikeuksien keskellä apu löytyi kuitenkin läheltä.

– Vanhemmilta tuli todella paljon tukea. He ja siskoni ovat minun tukipylvääni. Tietysti myös valmentaja on ollut suuressa roolissa tässä kaikessa.

Kaikkien vaikeuksien keskellä Kuivistolla oli kuitenkin selkeä päämäärä.

– Koko ajan oli ajatuksissa, että jonkinlainen kausi saadaan vedettyä. Juoksin hyvin EM-kisoissa olosuhteisiin nähden. Jos joku olisi sanonut minulle kesäkuussa, että juoksen EM-kisojen välierissä, olisin pitänyt sitä hyvänä vitsinä.

Kun kaikki ikävät asiat romahtivat päälle yhtä aikaa, Kuivisto ei ollut uskoa sitä todeksi.

– On kieltämättä pieni katkeruus mielessä, että miten ja miksi kaiken piti mennä keväällä niin pieleen. Se ärsyttää.

Ärsytystä tuskin helpottaa se, kuinka upeat lähtökohdat sinulla oli tähän kauteen?

– No ei todellakaan. Suomen ennätyksiä syntyi vielä hallissakin lähes viime kesän tahtiin, ja olin todella hyvässä kunnossa. Jos olisin saanut tuotua viime kesän ja talven kunnon tähän kesään, olisihan se ollut kova juttu.

Porvoolaisjuoksija on ollut nostamassa suomalaista yleisurheilua nykyiseen loistoonsa.

– Kyllä se on ollut tavoite, että saisin itse nostettua suomalaista yleisurheilua. Olen halunnut tuoda lajia näkyviin ja tehdä siitä mielenkiintoisemman. Menestys on auttanut siinä.

Mikä piirre sinussa on johtanut siihen, että olet onnistunut selättämään kaikki vaikeudet ja noussut yhdeksi tunnetuimmista suomalaisyleisurheilijoista?

– Kyllä se on varmaan sinnikkyys. Olen ollut sitä pienestä asti. Vanhempani ovat yrittäjiä, ja minulle on pienestä saakka opetettu työnteon kulttuuria ja että mikään ei tule ilmaiseksi.

Kuiviston mukaan hänen kautensa huipentuu maaotteluun. Jännittävät ajat eivät kuitenkaan lopu kisaviikonlopun jälkeen. Huippujuoksija paljastaa kisakauden jälkeisiä suunnitelmiaan.

– Meillä on häät lokakuussa, joten varmaan niitä pitää vielä suunnitella. Lisäksi haluaisin kovasti päästä pitkille pyörälenkeille. Se on asia, jota odotan aina syksyisin, Kuivisto sanoo ja hymyilee.

Source Link is.fi