Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_48bd89186944cb6d750a80f6dd7554b8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SAS:n ja lentäjien neuvottelut katkesivat ja lakko alkaa – ”yhtiön tulevaisuus vaakalaudalla” – Uutisalue

SAS:n ja lentäjien neuvottelut katkesivat ja lakko alkaa – ”yhtiön tulevaisuus vaakalaudalla”

Lentoyhtiö SAS:n ja sen lentäjien väliset palkkaneuvottelut katkesivat maanantaina. Asiasta kertoo SAS:n toimitusjohtaja.

– Tämä on erittäin huono uutinen, toimitusjohtaja Anko van der Werff sanoi toimittajille. Neuvottelujen katkeaminen johtaa lakkoon, joka pysäyttää yhtiön alustavan arvion mukaan noin puolet yhtiön lennoista.

– Lakko tässä vaiheessa on tuhoisa yhtiölle ja asettaa yhtiön tulevaisuuden sekä tuhansien työntekijöiden työpaikan vaakalaudalle, lentoyhtiön tiedotteessa sanottiin.

Lakkoon on jäämässä lähes 1 000 lentäjää Tanskassa, Ruotsissa ja Norjassa, ammattiliitot kertovat. Tämä johtaa SAS:n mukaan päivittäin noin 30 000 matkustajan lentojen peruuntumiseen.

Toimitusjohtaja Anko van der Werff on aiemmin sanonut, että lentäjien lakko olisi ”täysin tuhoisa SAS:lle”.

SAS:lla on ollut taloudellisia vaikeuksia, ja Norjan valtio ryhtyi tukitoimiin. Siitä tulee jälleen lentoyhtiön omistaja. Ruotsi ja Tanska omistavat yhtiöstä 22 prosenttia.

Source Link is.fi