Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7cc796dbdbe12af8283e9f2af1d8da94, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SAS:n lentäjien lakkouhka varjostaa lomakautta Pohjolassa – voisi vaikuttaa jopa 45 000 matkustajan lentoihin päivittäin – Uutisalue

SAS:n lentäjien lakkouhka varjostaa lomakautta Pohjolassa – voisi vaikuttaa jopa 45 000 matkustajan lentoihin päivittäin

Lentoyhtiö SAS:n lentäjät uhkaavat mennä lakkoon 29. kesäkuuta. Lakko koskisi noin 900 lentäjää Ruotsin, Tanskan ja Norjan lentäjäliittoista.

Lakkouhasta ovat uutisoineet useat ruotsalaismediat kuten SVT, Dagens Nyheter ja Aftonbladet viime päivinä.

Toteutuessaan lakko voisi vaikuttaa jopa 250 lentoon ja 45 000 matkustajan lentoihin päivässä, arvioi Ruotsin lentäjäliiton SAS:n lentäjien puheenjohtaja Martin Lindgren Dagens Nyheterin haastattelussa.

Lento-alaa seuraava analyytikko Hans Jørgen Elnæs arvioi Aftonbladetin haastattelussa, että toteutuessaan lakolla voisi olla tuhoisat seuraukset yhtiölle.

– Kyse on katastrofaalisen huonoista uutisista yhtiölle, jos lakko toteutuu tässä laajuudessa, Elnæs arvioi.

Hänen mukaansa lakkouhka lähettää myös huolestuttavan signaalin matkustajille, sillä tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, mihin lentoihin lakko vaikuttaisi. Keskellä vilkkainta matkustussesonkia.

– Tilanne tulee luomaan suunnatonta turhautumista, Elnæs sanoo Aftonbladetin mukaan.

Koronan kurittama lentoyhtiö

Skandinavian suurin lentoyhtiö on useiden muiden lentoyhtiöiden tavoin kärsinyt suuria tappioita koronapandemian takia. Yhtiön synkkä taloudellinen tilanne on heijastunut jo pitkään myös työntekijöihin.

Menojen karsimiseen tähtääviä neuvotteluita yhtiön ja työntekijöiden välillä on käyty marraskuusta alkaen.

SVT:n mukaan sekä työnantaja- ja työntekijäpuoli ovat päässeet yksimielisyyteen siitä, että kustannuksia tulisi karsia. Osapuolet ovat kuitenkin erimielisiä esimerkiksi tarvittavien toimien laajuudesta.

Ruotsissa hallitus ilmoitti tällä viikolla, että Ruotsin valtio ei ole enää valmis pääomittamaan yhtiötä. Tanska kertoi puolestaan eilen perjantaina, että se on valmis nostamaan omistusosuutta SAS:ta.

Lue myös:

Helsinki-Vantaan lentoasemalla historiansa suurimmat ruuhkat – ”Näyttää siltä, että koko maailma on nyt liikkeellä” (10.6.)

Matkustajien kannattaa varautua jonoihin Helsinki-Vantaalla – useilla kansainvälisillä lentoasemilla ruuhkat piinaavat vieläkin pahemmin (3.6.)

Source Link yle.fi