Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0f53688dcb88cdc303ca048d07b1a58c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sasu Salinilta rehellistä puhetta Susijengin MM-turnauksesta – Uutisalue

Sasu Salinilta rehellistä puhetta Susijengin MM-turnauksesta

Suomen miesten koripallomaajoukkue varmisti paikan ensi kesän olympiakarsintoihin. Venezuela-voitosta huolimatta kapteeni Sasu Salin ruoti rehellisen kriittisesti Suomen turnausta.

Suomen miesten koripallomaajoukkue varmisti lauantaina, että se kilpailee Pariisin olympiapaikoista ensi kesän karsinnoissa. Venezuela kaatui Okinawa-areenassa lukemin 90–75 (48–35).

Lauri Markkanen viskoi torstain Kap Verde -pelin tapaan yli 30 pistettä, tarkalleen ottaen 32 pistettä. Lisäksi tähtilaituri repi 9 levypalloa. Suomi tarvitsi Markkasen panosta, sillä kaukaa tarkasti heittänyt Venezuela oli sitkeä vastus.

– Pelistä olisi voinut tehdä tänäänkin (lauantaina) helpompaa, mutta olen iloinen voitosta. Lauri oli taas todella kova. Hyvä tasonnosto ja jokainen on varmasti tyytyväinen, kun päätimme turnauksen voittoon, Suomen kapteeni Sasu Salin tuumi.

Lupaava Miro Little kuului Suomen pirteimpiin pelaajiin. Pelintekijä Little, 19, heitti seitsemän pistettä, mutta ennen kaikkea jakoi yhdeksän korisyöttöä. Littlen esitys oli kuin rahaa olisi pankkiin laittanut.

Littlen kehitys pallollisena pelaajana ja kaukoheittäjänä kuuluu Suomen maajoukkueen lähivuosien tärkeimpiin kysymyksiin, niin atleettinen ja puolustuspäässä kova peluri Little on jo nyt.

Tampereen Pyrinnön kasvatti saattaa vastata tulevaisuudessa Suomen pelintekijäkysymykseen. MM-kisoissa Little oli jo Suomen ykköspelintekijä.

– Nousujohteinen turnaus. Olin parempi peli peliltä, kuten joukkuekin. Halusin kehittyä MM-kisoissa ja onnistuin siinä, sunnuntaina kohti Dallasia ja Yhdysvaltojen yliopistokenttiä suuntaava Little arvioi.

Elias Valtonen kirjautti Venezuelaa vastaan 11 pistettä. Kuva: Rio Gandara / HS

Sasu Salin osui kolmesti bonuskaaren takaa. Kuva: Rio Gandara / HS

Salin on poikkeuksellisen hymyileväinen velikulta, mutta lauantain voiton jälkeen hän analysoi rehellisesti ja naama peruslukemilla Suomen päättynyttä turnausta.

Susijengi hävisi kaikki kolme alkulohko-otteluaan – ennakkosuosikeille Australialle ja Saksalle sekä katastrofaalisesti Japanille. Altavastaajien Kap Verden ja Venezuelan pöllyyttäminen ei riittänyt Suomelle, joka oli viime vuonna EM-kisoissa seitsemäs.

– Nämä eivät olleet niitä pelejä, joita olisimme halunneet pelata. Tämä oli kutosen turnaus. Se kaivelee mieltä, vaikka se on mennyttä ja tilanne on ollut tiedossa. Olympiakarsintapaikka saatiin, mikä tarkoittaa, että pelaamme tärkeitä pelejä ensi vuonnakin, Salin muistutti.

Suomen MM-joukkue oli nuori ja kokematon. Turnauksen tärkeimmäksi anniksi muodostui ensimmäisten tappioiden jälkeen oppiminen tulevaisuutta varten. Suomi pelaa ensi kesänä olympiakarsinnoissa ja vuonna 2025 EM-kotikisoissa Tampereella.

– Turnausten sanotaan olevan pitkiä, mutta ellet ole valmis kilpailemaan heti alusta alkaen, näet sen lopputuloksessa. Ratkaisuhetket tulevat vastaan todella nopeasti, vaikka jonkun yksittäisen pelin voikin hävitä. Meidän on tajuttava se, Salin lausui MM-kisojen opetuksista.

– Muistamme varmasti fiiliksemme tappiopäiviltä, emmekä halua kokea niitä uudestaan.

Salin, 32, on Suomen joukkueen ylivoimaisesti kokenein pelaaja. Hänellekin MM-turnaus toi uusia asioita, kun tarkkakätinen takapelaaja toimi ensimmäisissä arvokisoissaan susilauman kapteenina.

– Opettavainen [MM-turnaus], varmasti. Yleensä turnauksemme ovat olleet haipakkaa, olemme voittaneet pelejä ja kaikki on mennyt hyvin. Silloin ei tarvitse miettiä turhia. Kun nyt hävittiin ja pidimme kokouksia, kapteenin rooli joukkueen kanssa oli iso. Toivottavasti vastaavaa ei tarvitse tehdä ensi kisoissa, Salin toivoi.

Salin sanoi tuoneensa motivaatiopuheisiinsa enemmän huumoria ennen Kap Verdeä ja Venezuelaa vastaan pelattuja otteluita.

– Tänään (lauantaina) menin joukkueen eteen nauraen ja sanoin, ettei minulla ole enää mitään sanottavaa. Viimeksi sanoin Kap Verden pelaajien keskipituudesta jotain.

Miro Little osoitti potentiaalinsa ja pelintekokykynsä Venezuela-ottelussa. Kuva: Rio Gandara / HS

Venezuelan Pedro Chourio (vas.) ja David Cubillan halasivat toisiaan tappion jälkeen. Kuva: Rio Gandara / HS

Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi sanoi olevansa ylpeä, että Suomi pelasi nousujohteisesti turnauksen vaikean alun jälkeen. Tuovi mainitsi tiistain Saksa-tappion jälkeisen fanitapaamisen satojen suomalaisten kanssa olleen osaltaan kääntämässä Susijengin kurssia.

– Näimme fanitapaamisessa, että ihmiset ovat täällä tukemassa ja välittämässä. Seuraavana aamuna oli aivan uusi ilme monella pelaajalla. Lisäksi tajusimme, että ihan jokainen ei pääse pelaamaan MM-kisoissa vaan tästä on syytä nauttia, Tuovi sanoi.

Tuovi valmensi urallaan ensimmäistä kertaa MM-kisoissa.

– Aina kun häviää pelejä, pitää olla pettynyt. Ei ollut meidän aikamme. On oltava rehellinen, saimme sen, mitä ansaitsimme. Jatkossa teemme töitä sen eteen, että ansaitsisimme enemmän, Tuovi mietti.

– Meillä on hienot vuodet edessä ja pelaajat tulevat antamaan tulevaisuudessa paljon upeita hetkiä suomalaisille urheilukatsojille. MM-turnaus palveli tulevaa, vaikka aina se ei siltä näyttänyt.

Lauri Markkanen palkittiin taas Suomen parhaana pelaajana. Kuva: Rio Gandara / HS

Venezuelan Miguel Ruiz sai pallon päähänsä Elias Valtosen korin jälkeen. Kuva: Rio Gandara / HS

Source Link is.fi