Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_dcae4b734fcf3c9b10f1e61014e4a026, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
SDP:n Mikkelin valtuustoryhmä murenee entisestään: ”Meitä on muutama, jotka eivät allekirjoita kaikkea, mitä Satu Taavitsainen sanoo” – Uutisalue

SDP:n Mikkelin valtuustoryhmä murenee entisestään: ”Meitä on muutama, jotka eivät allekirjoita kaikkea, mitä Satu Taavitsainen sanoo”

Mikkelin SDP:n rivit ovat hajallaan. Viime kesänä valituista 11 valtuutetusta on jäljellä enää yhdeksän.

Kesän jälkeen joukko saattaa harventua entisestään, sanoo valtuutettu Paavo Barck (sd.)

– Meitä on muutama, jotka ei allekirjoiteta kaikkea, mitä Satu (Taavitsainen) on nostanut esille. Liittyen palveluihin ja esiin tulleisiin säästöesityksiin. Meillä on jonkin verran erilaisia näkemyksiä ja hakisimme enemmän yhteistä tahtotilaa muiden ryhmien kanssa, Barck sanoo.

Barckin mukaan irtautumiselle ei ole asetettu mitään aikataulua, mutta asiat pitäisi laittaa järjestykseen syksyn aikana.

Valtuutetun mukaan SDP:llä ei ole samoja vaikutusmahdollisuuksia kuin aiemmin, koska keskusteluissa muiden ryhmien kanssa nousevat aina esiin puolueen sisäiset riidat.

– Se häiritsee jokapäiväisiä keskusteluita ja työtä kuntalaisten hyväksi. Toivottavasti olisi sellainen porukka, että saataisiin asiat hoidettua tyylikkäästi. Josko asiat sitä kautta lähtisivät oikeille uomilleen, Barck sanoo.

Barck on kapinoinut ryhmää vastaan aiemminkin

Tämä ei olisi ensimmäinen kerta, kun Barck asettuu SDP:n valtuustoryhmää vastaan. Vuonna 2019 SDP:n kunnallisjärjestön edustajisto valitsi kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi Soile Kuitusen (sd.)

Valtuustossa Barck kuitenkin ehdotti puheenjohtajaksi Arto Seppälää (sd.), joka oli hävinnyt puolueen sisäisen vaalin. Seppälä voitti suljetun lippuäänestyksen äänin 30–20.

– Tämä oli törkeä temppu Artolta ja Paavolta ja loukkaa meidän valtuutettuja sekä kunnallisjärjestön edustajia, Satu Taavitsainen sanoi tuolloin.

Asiassa selvittiin kuitenkin anteeksipyynnöllä. Barck ja Seppälä jatkoivat valtuustoryhmän jäseninä. Barckin mukaan heidät kuitenkin leimattiin huonoiksi sosiaalidemokraateiksi.

– Toivon että asiaa alettaisiin miettiä siitäkin näkökannasta, että ollaanko me aina oltu väärässä. On meilläkin SDP:n arvoja, vaikkei niin tiukkoja ollakaan ja joka asiassa äänestyttämässä, Barck sanoo.

Paavo Barck ja sähkömopo
Mikkeliläinen Paavo Barck on ollut SDP:n jäsen lähes 50 vuoden ajan. Yle / Pekka Havukainen

Taustalla Taavitsaisen ja Strengellin valtataistelu

Valtuustoryhmän sisäiset ristiriidat käynnistyivät toden teolla maaliskuussa, jolloin Satu Taavitsaisen johtama valtuustoryhmä erotti Jarno Strengellin (sd.) puoleksi vuodeksi. Tuolloin Taavitsainen vihjasi Facebook-julkaisussaan Strengellin syyllistyneen seksuaalirikoksiin.

Taavitsainen on sittemmin poistanut julkaisun.

Poliisin mukaan Strengellistä ei ole tehty seksuaalirikoksiin liittyviä tutkintapyyntöjä. Strengell puolestaan on tehnyt tutkintapyynnön kolmesta eri rikoksesta.

Poliisi on avannut tutkinnan kunnianloukkauksesta, väärennyksestä ja törkeästä kunnianloukkauksesta. Poliisi tai Strengell eivät ole eritelleet, keitä rikostutkinnat koskevat.

Valtuustoryhmästä erottamisen jälkeen Strengell perusti oman valtuustoryhmänsä SDP Mikkeli.

– Mielestäni tässä on kyse yksittäisen henkilön aloittamasta SDP:n eduskuntavaalikampanjasta, jonka kohteeksi minä nyt jouduin, Strengell kommentoi valtuuston kokouksessa.

Kesäkuun alussa Marita Hokkanen ilmoitti siirtyvänsä keskustan edustajaksi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Länsi-Savo.

Hokkasen mukaan ratkaisu oli pitkän harkinnan tulos. Hokkanen ei kommentoi mitenkään sitä, oliko puolueen sisäisillä ristiriidoilla vaikutusta hänen ratkaisuunsa.

– Henkilökohtaisesti minulla ei ketään vastaan ole mitään. Pyrin tulemaan kaikkien kanssa toimeen ja teen sovittelutyötä rikossovittelussa, Hokkanen sanoo Ylelle.

SDP:n valtuustoryhmässä ovat tällä hetkellä Satu Taavitsainen, Raine Lehkonen, Soile Kuitunen, Jatta Juhola, Petri Tikkanen, Jenni Tissari, Hannu Tullinen, Arto Seppälä ja Paavo Barck.

Voit keskustella aiheesta 9.6. klo 23.00 saakka.

Source Link yle.fi