Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_77460a5feb2ec3e36ad50b0f00c30eb2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Selvitys: Sähkön hinnat voivat nousta talvella yli 50 senttiin/kWh – Uutisalue

Selvitys: Sähkön hinnat voivat nousta talvella yli 50 senttiin/kWh

Sähkön pörssihinnan odotetaan olevan kalleinta tammikuussa ja kuluttajahintojen nousevan yli 50 senttiin kilowattitunnilta.

Tämä käy selville sähkön hintoja vertailevan Halvinsähkösopimus-verkkosivuston tekemästä selvityksestä, joka perustuu johdannaismarkkinoilta kerättyihin sähköfutuurien hintoihin.

Ensi vuoden toisella neljänneksellä hinnan odotetaan laskevan alle 20 senttiin kilowattitunnilta ja kolmannella neljänneksellä alle 10 senttiin kilowattitunnilta.

Hinnan odotetaan olevan kalleimmillaan tammikuun ja helmikuun aikana, jolloin sähkön kuluttajahinnan keskiarvo nousisi 50 senttiin tai sen tuntumaan. Näin siitä huolimatta, että mukana laskuissa on talvella käytössä oleva, kymmeneen prosenttiin laskettu arvonlisävero.

Sähkön lopullinen kuluttajahinta riippuu kunkin tekemästä sähkösopimuksesta, selvityksen tekijät muistuttavat tiedotteessa.

Futuurien hinnat ovat viime aikoina heitelleet rajusti, ja sähkön hinnan ennustettavuus on ollut harvinaisen heikkoa.

Futuureilla käydään kauppaa sähkön toimituksista tulevien osto- tai myyntihintojen suojaamiseksi, eivätkä ne ole varsinaisesti ennusteita.

Source Link is.fi